LBM-plakboek

by

Geloof het of niet, maar er zijn eind jaren negentig een aantal leuke interviews en reviews verschenen die te maken hadden met de Leuvense cultband Les Baudouins Morts. Ik heb ze niet allemaal liggen, maar wel een paar. Funtime magazine en Flash interviewden de band, bijvoorbeeld, en zowel Funtime als Gonzo Circus publiceerde een cd- of demobespreking. Allemaal erg uiteenlopende bladen. En allemaal ongeloofelijke onzin!
Hieronder vind je deze interviews en reviews.

Les Titres d'Or

1997: Funtime

Funtime is al langer een vaste waarde in Leuven. Ook al in de jaren negentig was er een groep mensen die radio maakte, een eigen blad en cd’s uitbracht. Allemaal erg DIY.
Funtime magazine publiceerde een redelijk positieve review van de demotape die Les Baudouins Morts uitbracht. De bespreking verscheen in Funtime magazine van november 1997, nr 8.

Funtime interviewde bovendien in datzelfde nummer twee leden van Les Baudouins Morts in de studio van Radio Scorpio (niet on air, gewoon terwijl ze ondertussen ook hun programma aan het maken/voorbereiden waren, of zo).
Het spreekt voor zich dat we veel plezier beleefd hebben aan deze gelegenheid om eens rockstergewijs wat onzin te ventileren.
Het interview met Les Baudouins Morts werd gepubliceerd in november 1997. Er hebben mensen geld betaald om dit te lezen.

Download: Funtime Magazine interviewt Les Baudouins Morts
Download: Funtime reviewt Les Titres d’Or des Baudouins Morts

1997: Flash

Les Baudouins Morts hebben ooit opgetreden op een grote activiteit van de Jongsocialisten, de jongerenorganisatie van de toenmalige SP. Je hebt al eerder gelezen over dit optreden op deze paginas. De Jongsocialisten hebben LBM naar aanleiding van dat optreden ook eens geïnterviewd in hun eigen ledenblad Flash (of JS Flash, ik weet het niet meer precies). Hoewel mijn afkeer van partijpolitiek u welbekend is, moet je hen wel nageven dat ze de band zonder enige vorm van censuur aan het woord hebben gelaten. Ik denk dat dit een van de twee LBM-interviews is geweest dat op redelijk veel exemplaren verspreid is geweest: alle leden van de Jongsocialisten kregen het in de bus. Ik ga er voor het gemak van uit dat de JS toen “veel”leden had. We spreken over 1997, kids.

Download: Interview Les Baudouins Morts in Flash

cd cover Les Baudouins Morts

1998: Gonzo

Ooit was Gonzo Circus een toonaangevend blad dat zowel de liefhebbers van indie en electronica als hardcore-fans met plezier lazen. Dat is ondertussen voltooid verleden tijd (VVT). Het blad bestaat nog, maar dat is het dan ook.
In het november-nummer van 1998, op blz 4, werd de cd Le Disque d’Or des Baudouins Morts besproken. Erg lovend zelfs.
De cd-speler van de reviewer (jawel: Didi de Paris) was kapot en hij kon er dus niet naar luisteren. Dat weerhield hem er niet van om toch even een mening op papier te zetten.
Je kan de ingescande review hieronder downloaden.

Download: LBM-review in Gonzo Circus

Tags:

Eén reactie to “LBM-plakboek”

  1. Les Baudouins Morts – “Blind Geweld” (1998) | Analoog. Says:

    […] Les Baudouins Morts was niet echt een punkband. Het was een groepje dat meer bij wijze van grap werd opgericht aan de toog van enkele Leuvense kaffees. Ik denk dat er in de fakbar L&W al veel over gezeverd werd, maar pas in JH Clockwork werd er werk van gemaakt. We begonnen een programma op radio Scorpio dat “de zestig minuten van Sodom” heette. Tijdens dat programma werden de grenzen van het goed fatsoen behoorlijk overschreven. Hetzelfde gold voor de songteksten van Les Baudouins Morts. Die gingen er ook vaak bewust over. Popmuziek om te choqueren. Het was wel iets tof om te doen. En bovendien sloeg het ook wel goed aan bij de lokale punks. Vooral omdat dat onze vrienden waren en die het wel plezant vonden om de liedjes luidkeels mee te brullen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: