Les Baudouins Morts – “Blind Geweld” (1998)

by

Les Baudouins Morts was niet echt een punkband. Het was een groepje dat meer bij wijze van grap werd opgericht aan de toog van enkele Leuvense kaffees. Ik denk dat er in de fakbar L&W al veel over gezeverd werd, maar pas in JH Clockwork werd er werk van gemaakt. We begonnen een programma op radio Scorpio dat “de zestig minuten van Sodom” heette. Tijdens dat programma werden de grenzen van het goed fatsoen behoorlijk overschreven. Hetzelfde gold voor de songteksten van Les Baudouins Morts. Die gingen er ook vaak bewust over. Popmuziek om te choqueren. Het was wel iets tof om te doen. En bovendien sloeg het ook wel goed aan bij de lokale punks. Vooral omdat dat onze vrienden waren en die het wel plezant vonden om de liedjes luidkeels mee te brullen.

De cd  Le Disque d’Or des Baudouins Morts stond heel vaak op in de Leuvense kraakpanden. Les Baudouins Morts en Didi de Paris traden samen op tijdens een editie van “Boycot Marktrock” in de tuin van dat kraakpand aan de Brouwersstraat in 1998.

Blind Geweld heeft een lekker simplistische tekst. Maar het gaat wel over je verzetten tegen de politiek. Hoewel het pacifisme eerder bon ton was in die tijd worden er in de tekst wel specifieke merken van revolvers voorgesteld om de strijd mee te beginnen.  Dit waren afkomstig uit de Durango-stripreeks.

Les Baudouins Morts heeft als Nederlandstalige popgroep een split uitgebracht met de grindcore band Agathocles. Verschillende bandleden waren immers fan van Agathocles.

Les Baudouins Morts zijn op een bepaald moment gestopt en er zijn al veel vragen geweest om een reünie te doen, maar dat is nooit gebeurd.

De Leuvense punkabnd Ulrikes Dream covert nu nog een nummer van Les Baudouins Morts. “Adminicastratie” staat op de plaat “Anarchie in Leuven” van Ulrikes Dream.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: