Soldaten van de liefde (3)

by

Ik ben mc pvc niet. Mc pvc is dood. Doodgeschoten in de Naamsestraat tijdens een wilde achtervolging en dan nog op dezelfde dag dat André Flahaut kapot is gemaakt. Ik ben mc pvc niet. Ik ben gewoon een gast van Randstad die twee keer in de week de fanmail komt beantwoorden. De platenmaatschappij wil dat zo. Een van de laatste Vlaamse barden uit de hiphopgeschiedenis mag niet worden vergeten, zeggen ze. Dat is prima. Voor mij. It pays the rent. En zo erg is het niet: de huwelijksaanzoeken, de liefdesbrieven en naaktfoto’s. Ik stuur een proper bedankkaartje terug en een gesigneerde foto. De foto’s moet ik wel zelf signeren. Dat is rottig werk. Saai vooral. Ik heb al geprobeerd een handtekening in te scannen en die op de foto’s te printen, maar dat gaat niet. En als ik de foto met handtekening en al inscan, lijkt het ook nooit op the real thing. Ik ben blij dat ik zelf geen celebrity ben, zoals Paris Hilton of Justin Bieber. Of mc pvc. Dat die mensen geen RSI krijgen van al dat gehandteken. Ik sta er stom van.
Ze hebben mij gevraagd of ik het hier ook wat wil opruimen. Want volgende week komen ze voor een fotoshoot. Ik weet niet wat ze precies van plan zijn, maar de kroonkurken, de porno en de drugsnaalden moeten hier weg. Dat kan misschien wel in Maximum Rockroll, maar niet in Dag Allemaal of Joepie. Zeggen ze. Vlaanderen is daar niet klaar voor. Mij goed. En ik doe wat ze mij vragen: ik smijt alles weg wat niet door de beugel kan, verberg de platen van Napalm Death en leg Blue Note rommel in de plaats. Ik stofzuig. Ik doe de afwas. Alleen van de telefoon blijf ik af.
Wat er ook gebeurt, neem de telefoon niet op”, hebben ze gezegd.

Het is zo’n Gigaset van Siemens. Een analoge dect. Niet eens een “echte” telefoon met een hoorn en zo’n kruldraad. Of een iPhone. Of een Fritz!Box. Ik dacht dat alle rocksterren van die trendy gadgets hadden, maar niet dus.
Tuuttuuttuuuut. Tuuttuuttuuuut.
Het gebeurt soms dat er gebeld wordt. Maar dan zet ik de muziek wat luider om het niet te horen. Ik kleef postzegels op bruine omslagen en denk aan de jonge meisjes die dolgelukkig zullen zijn met een foto van hun idool. Ik negeer de irritante beltoon (Tuuttuuttuuuut). Het zullen wel journalisten zijn. Of fans. (Tuuttuuttuuuut. Tuuttuuttuuuut.) En gelukkig ben ik bijna klaar. Anders zou ik er gek van worden. Niet echt gek. Wel geërgerd. Lastig. (Tuuttuuttuuuut.) Horendol.
Ik ben mc pvc niet. Ze moeten mij niet bellen. Ik zit hier gewoon te doen waar ze mij voor betalen. Als ik een rockster had willen zijn, dan was ik dat nu wel geweest. Een paar karamellenverzen bijeenkletsen, dat kan iedereen. En die romans hebben enkel veel verkocht omwille van de schandalen; De seks, de drank en de drugs. Neen. Bij mij moeten ze daarmee niet afkomen. (Tuuttuuttuuuut. Tuuttuuttuuuut.) De dealers. De pooiers. Ik pak de telefoon niet op. Dit is nit het leven waarvoor ik gekozen heb. Ze zouden nogal schrikken anders bij Randstad. (Tuuttuuttuuuut.) Hahaha. Misschien is het zelfs een test. Van het interimbureau. Dan zien ze of.. neen, dat zullen ze wel niet doen (Tuuttuuttuuuut). En als ze het wel doen, dan heb ik goed gereageerd. Toch? Maar als het nu bellanrijk is? Als Randstrad ook zo’n Suzanne-van-interlabor heeft die mij laat weten dat ik ergens vast kan beginnen? Op het secretariaat van de NVA? Bij SABAM? Hoeveel kansen heb ik zo al gemist? Dat Suzanne (of hoe ze ook heet) mij belt en denkt: och, die pakt niet op, dan werven we wel iemand anders aan om dat onbewoond eiland te bewaken. Of als personal assistant van Jenna Haze…

“Hallo?”
“pvc? Ik ben het. Inge.”
“Ik ben mc pvc niet.”
“Nu wel.”

Terwijl ze die twee woorden uitsprak, veranderde mijn leven in een nachtmerrie.

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: