Dievenbende

by

Elk jaar komt er wel een artikel in de gazet over dievenbendes en hun tekens. Ik verwacht dat het binnenkort ook wel weer prijs zal zijn. gelukkig heb ik hier ooit iets over genoteerd, doch stomweg vergeten te publiceren.

Zouden inbrekers dat nu echt doen? Ik kan mij moeilijk inbeelden dat je in een tijd waarin elke gsm een camera bevat en elke berijdbare weg in Google Maps gedocumenteerd is nog moet terugvallen op wat trottoirkrabbels.
En dat ze bovendien allemaal een universele inbrekerscode zouden gebruiken die gekend is door de lokale politie en het Buurt Informatie Netwerk. En dat die code uiteraard niet aangepast wordt na publicatie in HLN.
Zo onwaarschijnlijk allemaal.
En dan die “verkenners” die blijkbaar beter kunnen inschatten of ergens een alarmsysteem staat dan de “inbrekers” zelf. Taakverdeling is prima, maar zou zo’n inbreker niet liever zelf gezien hebben of ergens wel of geen alarminstallatie is in plaats van de vertrouwen op de cryptische tips van iemand die om één of andere reden niet in staat is om zelf de inbraak te plegen.
Volgens mij zouden die georganiseerde inbrekersbendes wel wat begeleiding kunnen gebruiken om hun processen te stroomlijnen, hun interne communicatie te verbeteren en een aantal overbodige functies te schrappen.
Bedankt, HLN om dit onder de aandacht te brengen!

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-gooik/markeert-inbrekersbende-woningen-a2116671/

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1649190/2013/06/10/De-twaalf-tekens-waarmee-inbrekers-huizen-markeren.dhtml

http://www.gestolengrootmoeder.nl/wordpress/bargoense-inbrekers-tekens/

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: