Ecu d’Or

by

Nuchter
Er staat op het etiket dat het gaat om “biere blonde” en dat is alvast niet gelogen. Ecu d’Or bevat 6,4 percent alcohol. Ook prima. Meer dan platte pils.
Qua smaak is het niks speciaal. Wel platte pils. De Franse brouwerij Brasserie de Saint-Omer heeft een acceptabel Carrefour-product gebrouwen. Maar ook niet meer dan dat. Ideaal om een karaoke-avond mee weg te drinken of om gewoon eens zonder reden zwaar comateus te gaan.
Het is niet speciaal lekker. Het werkt wel (mits genuttigd in grote hoeveelheden).

Beneveld
En de vraag die u allen op de lippen brandt is: gaat het daar bij bier niet om? Werken. Dient bier niet gewoon om straalbezopen te geraken? Om alle gevoel voor proportie te verliezen? Om te kunnen blijten bij films met Julia Roberts? Om de weg te kunnen verliezen in een een-richtingsstraat? Om met uw lompe bakkes tegen een muur te fietsen die evenwijdig met het fietspad staat? Om miekes lastig te vallen waarvan ge later denkt: oh, shit. Dat was eigenlijk wel een Tof Mieke. Een die ik niet had moeten lastig vallen. Een die het heeft over Fad Gadget en niet over Fat Gatget. En daar zijn er weinig van. Zo’n Miekes.

Beschonken
Ja. Duh.
Daar dient bier voor.
Al die destructieve dingen en die concentratie van stommiteiten: dat is waar het om draait. De Reden. De conditio sine qua non. De essentie.
En dat is Zeer Zeker Zeer Ongezond (ZZZO), maar niet per definitie Slecht.
Tenzij voor dat Mieke. Dat braaf Mieke. Dat twee woorden verkeerd zegt over New Wave en vervolgens drie uur aan een stuk voor stoephoer uitgemaakt wordt. En plein public. Door een bende zatlappen waar ze haar boontjes niet op te week hoeft te leggen. Want die zijn “zat” zat & voor een old skool bukkake zal ze op een ander moeten gaan.
Goed en rechtvaardig. Twee verschillende dingen. Gelukkig maar.
Twitter dat eens, b16tch.

Mc pvc
volksfilosoof
Alderaan

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: