PN

by

 

Belangrijk voor de Leuvense punkscene is/was ook zeker de Funtime-familie: het fanzine, het programma op Scorpio, de optredens in de Sojo (maar ook elders) en natuurlijk de bands zoals PN, voorheen “Portie Nootjes”.

Een tof interview met Johan vind je op de oude website van Poppunt: http://old.poppunt.be/article/johan-quinten-funtime-records/  en ook op MijnLeuven: https://www.mijnleuven.be/artikel/funtime—johan-quinten

From their website:

Funtime vzw zag het levenslicht ergens halverwege de jaren negentig, toen enkele enthousiaste jongeren de handen in elkaar sloegen. De initiële opzet was om de plaatselijke (Belgische) underground scene wat meer in de spotlichten te zetten. Er waren en zijn enorm veel artiesten actief die niet altijd de verdiende aandacht krijgen via de vertrouwde mediakanalen. Aanvankelijk werd er gestart met een magazine waarin bekende artiesten geïnterviewd werden en daarnaast heel veel aandacht, interviews en focus op plaatselijke artiesten. De grote namen werkten als lokmiddel en hielpen zo om ook de nieuwe en/of onbekende talenten een forum te geven. Al snel werd funtime magazine een vertrouwde naam met een steeds groeiende oplage. Vanuit dezelfde filosofie werden er ook concerten georganiseerd en langzaam aan engageerde funtime zich ook tot het uitbrengen van releases van een hele resem bands. Daarnaast werd ook een wekelijkse radioshow geboren op de Leuvense onafhankelijke studentenradio Scorpio.

Toen ergens halverwege de jaren 2000 het magazine en de radioshow stopgezet werden, bleven het concert- en releaseluik verder doorgroeien tot op de dag van vandaag. De ‘live’teller staat ondertussen op vele honderden concerten en de discografie van het label omvat om en bij de 100 releases. Waar aanvankelijk de nadruk lag op de punkrock- en hardcore scene, breidde de aandacht doorheen de jaren uit naar gitaarmuziek in het algemeen met releases en concerten die ook genres als postrock, metal, indie, singersongwriter en meer behelsden. Vandaag de dag ligt de focus vooral op het live gebeuren met aandacht voor het kleinschalige en daarnaast af en toe nog een sporadische release.

 

Plaats een reactie