UK SUBS in Leuven

by

In 1993 speelde UK Subs in De Lido in Leuven. Ik ben er niet naartoe geweest, want we waren volop aktie aan het voeren. De legendarische fietsakties, weet je wel.
Daarvan werd gezegd dat de deelnemers aan de aktie voor een groot deel punkers waren. Onterecht. Een lezersbrief uit Veto illustreert dit. In dezelfde Veto vinden we ook het interview met Charlie Harper, frontman van de punkband UK SUBS.

Hiermee willen wij, als deelnemers aan de fietsaktie, reageren op uw artikelen hierover. Wij vinden dat in het artikel deze aktie ‘lichtelijk’ verkeerd wordt voorgesteld. Er wordt ge’
suggereerd dat de aktie enkel ofhoofdzakelijk door ‘punkers’ gevoerd zou zijn. Dit was echter niet het geval, Ze vormden slechts een kleine minderheid. In tegenstelling tot wat beweerd
wordt in het betreffende artikel zijn er tijdens de voorlaatste aktie slechts drie ‘punks’ opgepakt op een totaal van zeventien arrestanten. Is dit een ‘overstatement’ of eerder een ‘wishfull thinking’. Een zinvollere, objektievere en minder smalende berichtgeving zou door ons zeer op prijs gesteld worden.

Klik om toegang te krijgen tot veto1918.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: