“Apen uit de mouw”

by

geert bourgeouis

“De nachtelijke gewoonte van de Dokter & de Lammoloog om in een mum van tijd een nummer uit de mouw te schudden, groeide uit tot een concept op zich. Geef De Dokter een Brabants kwartiertje en de beat is daar, geef de lammoloog het zelfde en de track is klaar. Een kort niet voorbereid nummer met alle spontaniteit van het moment is het resultaat. We schudden apen uit de mouw en drijven cats niet in het nauw!”

Apen uit de mouw” is een soort concept-cd met nummers die in no time gemaakt zijn, lijkt het. U begrijpt dat dit mijn nieuwsgierigheid prikkelt. Ik verwacht bij zoiets doorgaans onvoorstelbare bagger: overstuurde onderbroekenlol die je ergens tussen nerdcore en pornogrind kan klasseren. Edoch: het is wat anders uitgedraaid; “Apen uit de mouw” is frisse, energieke Nederlandstalige hiphop die goed in het gehoor ligt, zonder ooit saai te zijn.

Beatmaker Dr Ernst speelt (terecht) graag met wat rokerige jazz-tunes en fijne samples. Wat ik aan rapper C-wat (“de lammoloog“, “je Favo Brabo“) waardeer, is dat hij het fenomeen “Hollandse hiphop” op een niet al te irritante manier weet te benaderen. Niet te veel gezeur, weet je wel, geen te hoogdravend, fake geleuter en geen overdreven machopraat, maar gewoon vlotte, natuurlijk klinkende rhymes van dudes die van hiphop houden en het maken van leuke tunes niet aan andere eikels willen overlaten. Ik vind de plaat erg goed in het genre, bij momenten zelfs meezingbaar (“Niks aan de hand bijvoorbeeld” of “apen in mijn kop“). Zeker een aanrader om eens loeihard door de boxen te pompen.

De heren gebruikten trouwens een eenvoudige opstelling (mic, mixer en pc & geen overbodige software) dus qua DIY-spirit zit het wel goed. Bovendien wordt de cd als gratis download aangeboden (alle 27 nummers). Allemaal heel positief en redenen om de Dokter en de Lammoloog in het oog te houden.

Apen uit de mouw” is wat mij betreft de perfecte soundtrack voor als je na een dagje wachtmuziek beluisteren in je auto stapt en naar God’s Persoonlijke Drankencentrale rijdt voor een bak zwaar bier. En chips.

Hier vind je de inegrale cd als rar-file:
http://www.filefront.com/14990535/De_Dok ter_%26_De_Lammoloog_-_Apen_uit_de_mouw. rar

Mensen die een origineel exemplaar willen hebben, halen 5 euro uit hun spaarpot en sturen een mailtje naar: c-wat013@hotmail.com of e-lord@hotmail.com

mc pvc

Tags: , ,

3 Reacties to ““Apen uit de mouw””

 1. C-Wat! Says:

  Eeh bedankt man!

 2. Lenny van de Watering Says:

  Leuke cd! Zeker de moeite waard om eens lekker helemaal te luisteren.

 3. Lenny Says:

  Mag bovenstaand bericht aub verwijderd worden? Een erg ‘grappig’ persoon schijnt in zijn vrije tijd reacties onder mijn naam achter te laten op andermans blogs.

  Bij voorbaat dank,
  namens de enige echte Lenny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: