Citizen Fish & Toxic Waste in de Sojo (21-10-1993)

by

In deze VETO staat een artikel om een optreden aan te kondigen van de punkbands Toxic Waste, Citizen Fish en de antwerpse punkband Bad Influence. De organisatie van deze show was in handen van het collectief Bonds of Friendship, vrienden die een distro en een zine verspreidden en ook optredens organiseerden.

Zo’n distro was toen een gebruikelijke manier om platen, magazines, pamfletten en dergelijke te verspreiden die niet via het reguliere circuit verspreid konden worden. Het ging over DIY underground punk- en hardcorebands en zelf gefabriceerde zines, maar even goed het tijdschrift Class War uit Engeland, de Green Anarchist en Love and Rage. Het was zonder enige twijfel anarchistisch geïnspireerd.

De show was een benefiet voor Genoeg, het groen jongeren netwerk. Je moet je dat voorstellen als een soort koepelorganisatie waarvan andere groepen lid waren. Dat liep erg uiteen, van 11.11.11.-studenten en MilieuRaad tot het anarchistisch kollektief PINO.

Het optreden vond plaats in Jeugdhuis Sojo aan de Eenmeilaan te Kessel-Lo. Ook toen was dat ongeveer de enig plaats waar je een groter evenement als dit kon organiseren. Omdat de organisatoren een multinational als de Coca Cola Company niet wilden steunen, maar het jeugdhuis toch Coca Cola verkocht, werd hier met een knipoog “500 Bef onderdrukkingstaks” voor gevraagd.

In die periode was ook het Anarchistisch Kollektief PINO aktief. In dezelfde VETO kan je een lezersbrief zien stan van een zekere E. Deeme (een pseudoniem uiteraard) namens dit anarchistische kollektief.  Er werden tijdens het optreden flyers van PINO verspreid en Dick Lucas, zanger van Citizen Fish, probeerde deze te ontcijferen.

AK PINO maakte deel uit van het Groen jongeren netwerk.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: