Expo Leuvense Underground (2013)

by

In 2013 is er eens een expo geweest over de Leuvense underground. Van 13 december 2013 tot 13 januari 2014. Daar werkten verschillende mensen en organisaties aan mee. Het resultaat was een overzicht van wat er de laatste decennia allemaal aan underground te beleven viel/valt in Leuven met Funtime en Orange Factory als grote namen. Ook de kraaksien werd vertegenwoordigd: het spandoek van Ulrikes Dream sierde de inkomhal stadsbibliotheek.

Leuven Aktueel schreef het volgende over dit initiatief:

Op de tentoonstelling vind je zines, concertposters, beeldmateriaal, luisterstands, releases van Leuvense bands, T-shirts, banners … aangeleverd door Kerosene, Drol, Kick Ass, Perspective, Funtime, The Shipwreck Detective, Orange Factory en zoveel meer. Er is ook een interactieve tijdslijn met filmpjes, video’s, live beelden, verslagen …De tentoonstelling is een initiatief van mijnLeuven in samenwerking met de Bib Leuven en o.a. Funtime Records/Concerts, Kickass Records, Perspective Bookings, Orange Factory, Drol en met ondersteuning van de erfgoedcel van de stad Leuven.

De Leuvense Stadsblog had er dit over te vertellen

Wist je dat …
Bands als Mastodon, Biffy Clyro, Explosions in the Sky, Jimmy Eat World, Down By Law, Cult of Luna en talloze anderen nog het podium onveilig maakten in de Sojo?
Agnostic Front, Biohazard, Fugazi, GBH in de Lido stonden?
Converge, Girls Against Boys, Minus The Bear, Caliban, Heaven Shall Burn de danstempel Silo innamen met hun luide gitaren?
The Clash nog op een Leuvens festivalletje speelde?
Heel wat Leuvense bands maakten vanuit hun thuisbasis naam en furore in én buiten ons land. Verschillende muzieklabels die in Leuven ontstonden, maakten het mooie weer met releases van binnen- en buitenlandse bands!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: