Reclaim (1998-2000)

by

Punk in Leuven is niet enkel bands en optredens, maar er zijn ook wel wat andere toffe dingen de revue gepasseerd. De Punk Picnic. Maar ook de “Reclaim The Streets“. Ik herinner er mij zeker drie, maar het kunnen er meer zijn geweest. De muziek was natuurlijk meer beats dan gitaren, maar de plaatselijk punkscene was goed vertegenwoordigd op deze evenementen. Radio Scorpio draaide in tijd ook belachelijk veel jungle en aanverwanten.

Ik herinner mij een afspraak in het Stadspark in de lente van 2000. Villa Squattus Dei was toen gekraakt en er was een actieve scene van mensen die wel iets wouden doen. Dus spraken we af in het stadspark, waarna we zoveel mogelijk de openbare weg vermeden om samen te komen op de plaats waar de sound system (met een draak!) stond te wachten en dan vertrok de optocht pas goed. Toen werd ook opgeroepen om draagbare radio’s mee te brengen en af te stemmen op Radio Scorpio alwaar een dj een streepje dansbare electronica zou draaien. Dit korte artikel uit Veto gaat erover.

Deze beelden zijn van een andere keer, denk ik. Want het feest eindigt in het stadspark. Op de beelden zie je veel volk uit de Clockwork en Los Buenos, leden van plaatselijke punkband Ulrikes Dream (uiteraard) die actief promo maakten voor deze evenementen  (bv tijdens dit optreden) en ook de flikken.

Links:

Veto over de tweede reclaim in de lente van 1999.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: