Hatchet 1, 2 & 3

by

Ergens in een moeras waart de geest van Victor Crowley rond, een misvormde freak die ooit op tragische wijze aan zijn einde kwam. En met geest bedoel ik niet iets zoals Sus Antigoon, maar een fors uit de kluiten gewassen, monsterlijk stuk vreten dat vreselijke verwondingen toebrengt aan nietsvermoedende toeristen met zijn blote handen, maar ook met kettingzagen, schuurmachines en -uiteraard- bijlen.

De “Hatchet”-reeks is geweldig en doet met momenten hard denken aan Friday the 13th. Niet voor niets: beide filmreeksen hebben veel gemeen. Het hoge tempo van creatieve slachtingen is een belangrijk punt van overeenkomst, maar dat is zeker niet het enige: hoofdrolspeler/stuntman Kane Hodder gaf immers ooit Jason Voorhees gestalte. En dat deed hij prima. Ook in Hatchet speelt hij zijn rol met verve.

Wie bang is dat Hatchet gewoon probeert het succes van Friday the 13th nog eens dunnetjes over te doen in tv-filmkwaliteit, mag gerust zijn. Deze franchise van schrijver-regiseurc Adam Green herdefinieert het slasher-genre en flirt bij momenten met splatter. Gruwelijke, bloederig en niet altijd even geloofwaardig: precies zoals we het graag hebben.

Bekijk “Hatchet”, “Hatchet 2” en “Hatchet 3” vlak na elkaar.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: