Ghost Team One

by

Found footage was al een slecht idee ten tijde van Cannibal Holocaust en Cannibal Ferox, maar goed: toen zorgde het nog voor enige commotie. Zijn sommige beelden “echt”? Of niet? Is dat dierenmishandeling? Zijn dat echte “cannibalen”? Ik wil maar zeggen: er werd wat geknipt uit documentaires en we vonden dat toen “exploitation”, dus het was saai, maar nog min of meer ok. Door de coole titels. Of doordat het verboden was.
We springen naar 1999. Ik heb intussentijd weinig films gezien. Voornamelijk omdat ik meer op kaffee zat dan iets anders. Dankzij een strakke marketingcampagne wordt The Blair Witch Project een hit. Het geeft ook een andere draai aan de term “found footage”. Fictief “gevonden beeldmateriaal” vormt de bron van Blair Witch. Vanaf dan is het prijs: Cloverfield, Zombie Diaries, Paranormal Activity… Elk subgenre heeft zijn eigen “found footage” hit. En allemaal zijn ze even slecht (Zombie Diaires misschien nog net iets slechter dan de rest).
En dan beslist een groepje losers om een persiflage te maken. Ghost Team One.
Als je per ongeluk Ghost Team One zou downloaden omwille van de cover of omdat je denkt “ha! een horror comedie! Dat is een genre dat doorgaans geslaagd kan genoemd worden! Er zijn gigantisch veel goeie horrorcomedies! Ik kan er nu enkel op geen enkele komen!“, denk dan nog eens goed na. Ik wil al een ding verklappen: je gaat het je beklagen. Found footage is gebruikelijk bij zombie films, maar met mate. In elk ander genre is het druk en irritant. En druk en irritant toevoegen aan een genre als “horror comedie“: dat is niet echt een meerwaarde.
waarover gaat de film: twee eikels willen indruk maken op een geschifte (maar aantrekkelijke) griet door te doen alsof ze een documentaire draaien over spoken/geesten. Als bij toeval is hun studentenkot een oud bordeel waarin een andere griet vermoord werd.
Hoe eindigt de film: geen idee. Ik heb het rotding niet uitgekeken. Ik leg de lat laag, maar niet zo laag.

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: