EID

by

Hij kijkt verwonderd naar de betaalterminal. Bancontact. Hij kent dat niet. Nooit nodig gehad. Want zijn moeder deed alle betalingen. Maar Simpel Aimeeken staat nu achter het loket. Hij doet de elektronische identiteitskaarten. Samen met Sandrine. Ze zeggen “goedemorgen” tegen de mensen en dan dat ze een pasfoto moeten geven en dat die pasfoto een witte achtergrond nodig heeft. Niet gewoon een lichte achtergrond? Lichtblauw? Of grijs? Neen! Er staat witte achtergrond! Kunt gij niet lezen? Moet gij een bril dragen? Hebt gij stront in uw ogen?
Wanneer hij goed op dreef is, kan Simpel Aimeeken het nogal eens uitleggen! Amai! Dat maakt indruk. Op de mensen. Maar ook op Sandrine. En op mij.
Ik kijk vanachter mijn bureau. Ik heb geen computer en ook geen papieren. Aimeeken wel. Dat is een “goeie”. Die werkt hier al twintig jaar. Maar de elektronische identiteitskaarten doet hij nog maar pas. Hij heeft een kaartlezer. Twee zelfs. En een reglement. En daarin staat dat van die pasfoto’s. Dat heeft hij mij zelf verteld. Witte achtergrond. Geen zonnebril. Geen carnavalsmaskers. Geen schmink. Wel make-up. Geen gemakkelijke dingen. Maar voor Simpel Aimeeken is dat allemaal twee keer niks. Dat zou een universiteitsprofessor kunnen zijn. Die leest zijn Laatste Nieuws op een voormiddag uit. En niet enkel de sport en de foto’s van de madammen. Neen! Aimeeken leest ook de artikels en alles en de televisieprogramma’s en de reclame. Ik heb u toch gezegd dat het een intellektuweel is! Ik heb het toch gezegd dat het een universiteitsprofessor zou kunnen zijn gelijk Rik Torfs! Moest hij wat minder haar hebben, hij zou er nog op gelijken. Op Rik Torfs. En dat hij nog moet leren van Bancontact, daar kan hij niet aan doen. Als ge er nog geen vorming over hebt gehad, is dat toch normaal? En de vorming is pas donderdag maar nu vragen ze er vandaag al iets over. Of ze kunnen betalen met Banctontact? Hoe kan Aimeeken dat nu zeggen? Hij weet toch niet of die mensen al vorming hebben gehad? Dat is iets voor de vormingsdienst. Maar of de vormingsdienst zich ook bezig houdt meet de Gewone Burger (GB)? Dat weet ik niet. Aimeeken misschien wel, maar ik in ieder geval niet. En ik werk voor de vormingsdienst.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: