Plan Z blijft!

by

Uit de mailbox:

Aan al jullie vrienden, sympathisanten of simpelweg bezoekers…
Jullie zullen in de tussentijd reeds vernomen hebben dat wij “theoretisch gezien” ontruimd zijn… Maar wij gaan hier niet stoppen.
Dus als je ooit al je ziel hebt kunnen uitleven bij ons. Op de legendarische bars, de scheurende punk/crust optreden, De dubstep feestjes van onverwachte proporties, De hiphop feestjes met een knalsfeer, of met je jeugdbeweging bij ons heb gelogeerd toen je op rondreis was, je met je studenten vereniging een bbq bij ons deed, jou kinderen bij ons hun projectweek op schattenjacht deden. Dan hebben wij nu jou hulp nodig! Vecht mee! Kraken gaat door! Plan Z Blijft!

Hieronder een voorbeeld e-mail die je kan versturen naar jaak.brepoels@leuven.be en info@dijledal.woonnet.be . Komt ie dan.

(Voor de gene die echt ambitie hebben => Een eigen mail is altijd beter, bekijk het als een zeer goede inspiratiebron)

Beste belangrijke mensen,

Zes oktober 2011 was het weer zover , wij hebben van jullie het spijtige nieuws gekregen dat wij het mogen afbollen , liefst proper in de pas lopend en al onze vieze vuile vrijheidslievende idealen mooi in verhuisdozen gestoken en meegenomen.

Jullie die zo zeer verkondigden in de media hoe geweldig onze kraakactie wel niet was. Jullie die de pretentie hebben om te zeggen dat jullie de leegstand en de verkrotting bestrijden terwijl jullie de leegstand net in stand houden en ons die op vrije en creatieve wijze gebruik maken van leegstand om de verkrotting en buurtverloedering tegen te gaan bestrijden met elke mogelijkheid die de wet, de flikken en het kapitaal jullie bieden. Hoe komt het toch dat wij meer jullie vijand zijn als maakt niet uit welke malafide huisjesmelker of projectontwikkelaar , is het misschien onze leeftijd , ons uiterlijk , onze manier van leven of van denken ? Neen ik denk het niet , het is onze portemonee. Geef het maar toe beste socialisten en verzuurde mei 68’ers , money makes the world go round . Alles voor de vooruitgang , nietwaar ?

Nu ja vooruitgang… Wat achteraf met het gebouw zal gebeuren blijft nog steeds een open vraag.Geen onbelangrijke vraag gezien het grote aantal omwonenden en de hopen belastingsgeld die het tot nog toe imaginaire project zal kosten.

En waarom ? Jullie zeggen dat wij zogenaamd commerciele evenementen organiseren . Wel ten eerste beste grote mijnheren organiseren wij geen commerciele evenementen, wij worden er soms van beschuldigd naïef en wereldvreemd te zijn , maar dit kan blijkbaar ook van jullie gezegd worden. Wij doen benefiet feestjes om activistische en anarchistische activiteiten mee te sponsoren. Ten tweede, wij doen dit niet met vaste prijzen maar aan vrije bijdrage en wij doen ons wereldbeterend werk dan nog eens gratis ook ( Dan vraag ik me toch af hoeveel van jullie gratis voor de gemeente of Dijledal zouden gaan werken) .

Dus ja wij zijn ferm in ons gat gebeten als mensen die mee de walgelijke consumptiecultuur van de oude markt en de winkelverslaafde zombies op de Bondgenotenlaan heilig verklaren , ons commercieel noemen , jullie verkopen zelfs jullie eigen persoon en integriteit . Om de vier jaar, mooi op een poster , koop mij ! Stem mij ! Ach ,die ironie toch.

Ander argument is dat wij het gebouw onveilig zouden maken en dat we te luid zouden zijn. Ha Ha Ha , hoe laag kan je gaan liefste dijledal , waar staat de sociaal in sociale huisvesting nog voor ? Jullie waren altijd welkom geweest om mee te helpen het gebouw op te ruimen , de tuin de onderhouden , mee groenten te planten , het dak te isoleren , etc. maar neen jullie zijn daar te goed voor of te lui , wie zal het zeggen.

En geluidsoverlast , zullen we eens samen gaan vragen in de Tiensestraat , aan het Fochplein , aan de kop van Kessel-Lo wat de meeste mensen als geluidsoverlast ervaren ? Juist ja , enorme machines en luidruchtige werken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en dat allemaal met ons geld en probeer daar maar eens vriendelijk aan te vragen of ze het volume minder zetten…

Ook zijn we zogezegd anoniem , bah vies woord tegenwoordig precies , wel hoe komt het dan dat u weldegelijk in contact met ons stond via e-mail , u had elke moment kunnen langskomen om u verhaal te doen , wij hadden geluisterd. Maar neen jij koos er voor om met brede glimlach ons te feliciteren waar de pers erbij was om ons dan lafhartig en geniepig te ontruimen als de storm gaan liggen was.

Desondanks onze luidruchtige, onaangepaste en (we geven het toe) sommige dagen wel al eens minder welriekende verschijningen hebben wij toch een goede verstandshouding met de buurt.

Los van onze normale activiteiten zoals Volxkeukens (waar men voor een kleine som geld veganistisch kan eten en koken), Weggeefwinkel (waar men gratis oude kleren en andere dingen kan komen halen en brengen), Moestuin( uiteraard zo bio als mogelijk is in het midden van deze concrete jungle), Bar(zonder dresscode , lastige racistische portiers en hoge drankprijzen), Optredens ( zonder sabam en grote labels ), Filmavonden ( fuck hollywood) , Infosessies, etc. Hiernaast staan we ook open voor anderen die hun ei nergens kwijt kunnen zoals bijvoorbeeld een schattenjacht voor de kinderen van de appeltuin, studentengroeperingen die in aula’s maar beperkte mogelijkheden hebben en strikte regels moeten volgen, logeerplaatsen voor reizigers (evenzeer jeugdbewegingen), het bijdragen tot meerdere eindwerken van studenten, een vakantieweek voor kansarme kinderen, en nog zoveel andere zaken. En wat doen jullie ? Ontruimen , repressie , taksen heffen en prestige projecten bouwen , droom maar verder , dat standbeeld krijg je toch nooit …

We vragen aan het gemeentebestuur om het pand in de Weldadigheidsstraat NIET te ontruimen.

Wij willen een sociale en culturele vrijplaats voor verschillende mensen los van nationaliteit, religie, geslacht, sociale positie, etc. Die gedragen is door vrij geëngageerde mensen zonder enige vorm van winstbejag.

Wij, De Krakers en sympathisanten, willen eventuele overlast of problemen in overleg met de buurtbewoners aanpakken en niet via processen zonder beklaagden waarvan de uitkomst bepaald wordt door het gewicht van de portefeuille !

Plan Z Blijft ! Kraken Gaat Door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: