Bloedbad in de Brouwersstraat (31)

by

Hoofdstuk 31

De deur zwaait krakend open. De kettingzaag motor loeit. Vertommen rent de gang in. De kettingzaag houdt hij voor zich uit. Daar! Op de grond!
Hij ziet Verbeek liggen. Dood? En een meisje… bewusteloos, maar gewond.
“Daar is hij!”, gilt een ander meisje. Ze wijst naar een klein mannetje dat zich half in Verbeeks romp gevreten heeft. Wansmakelijk.
“Doe iets”, gilt het eenbenige meisje. Ze is in paniek. Vertommen ziet hoe voorwerpen door de lucht beginnen zweven.
“Hij doet het allemaal”, schreeuwt ze, “Kai gaat ons aanvallen met het meubilair. Je moet hem uitschakelen.”
Er steekt een harde wind op in de gang. Een storm bijna. Vertommen moet moeite doen om zich overeind te houden. Het meisje is gevallen. Ze wordt geraakt door een rondvliegend stuk hout. De leuning van een stoel. Hard.
Vertommen is in tweestrijd, maar hij beseft het gevaar. Hij moet nu handelen. Nu of nooit. Kai moet uitgeschakeld worden of anders zijn de gevolgen niet te overzien. Arme Verbeek. Hij zou het zo gewild hebben.
Dan heft Vertommen de kettingzaag in de lucht. Hij kijkt nog een keer naar het kleine mannetje. Mikt. En slaat toe. Met ronkende motor zwiert de kettingzaag naar de rug van het mannetje. Mis. Verbeeks ingewanden vliegen in het rond. De zaag maakt geen onderscheid. Openieuw. Weer mist hij het mannetje. En weer richt de kettingzaag een ravage aan op Verbeeks stoffelijke overschot. Bloed spat in het rond. Kelly gilt hysterisch.
“Dood hem. Dood Kai!”
Vertommen mikt opnieuw. De wind in de gang waait harder en harder. Het is niet gemakkelijk om zuiver te mikken met de loodzware motorzaag. Dit keer raakt hij het mannetje. Een arm. Kai kijkt boos om zich heen. Zijn ogen bliksemen. Ook hij voelt pijn. En woede. En lust.
“Kijk uit”, gilt Kelly.
Een handgebaar van Kai. Vertommen voelt een plotse pijnscheut door zijn lichaam trekken. Hij laat de kettingzaag zakken. Fout!
Kai springt op hem. Bijt hem. Vertommen roept. De kettingzaag valt op de grond. Vertommen valt en nog geen seconde later zit Kai op zijn gezicht. Hij graait wraakzuchtig in Vertommen’s oogkassen. De politieagent brult het uit van de pijn. Hij is blind, maar nog niet verslagen. De kettingzaag.. waar is de kettingzaag? Dan hoort hij de motor. Hij ruikt de brandstof.
“Sorry, hoor”, hoort hij een tweede meisje roepen.
Dan rijt de kettingzaag Vertommens gezicht aan stukken.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: