Bloedbad in de Brouwersstraat (24)

by

Hoofdstuk 24
“Hij komt direct”, gilt Amber,”Hij zegt dat hij direct komt!”
“We zijn gered!”
“Wow”, zucht Veronique,” Dan kan ik wel een biertje gebruiken.”
Ze laat zich neerploffen in de zetel en steekt haar hand uit om een flesje bier uit de bak te nemen. Van zodra ze de tanden in haar hand voelt, weet ze dat ze te vroeg gejuichd heeft. Vantussen de lege flesjes slaat Kai toe. Veronique gilt. Kai brult. Glasscherven vliegen in het rond en snijden diepen wonden in haar huid. Ze is te bang om pijn te voelen. Ze wil weglopen. Rennen. Maar haar lichaam reageert niet. Kai bijt. Kai knaagt. Hij snijdt met stukken glas in haar vel. Drinkt haar bloed als nectar. Eet haar vlees. Ze voelt haar onderarm breken. Ze hoort het gescheur. Van haar kleding. Van haar huid.
Amber roept.
Kelly schreeuwt.
Ze slaan en schoppen; Ze hopen Veronique te redden. Maar Kai laat zich niet afleiden. Het plastieken monstertje incasseert de slagen, maar blijft vreten. Hij heeft Veronique’s afgekloven hand losgelaten en richt zich nu op haar lichaam. Het lijkt alsof hij zich een weg door haar heen wil graven.
“Help!”, gilt Amber tevergeefs. Ze probeert Kai van Veronique af te schoppen, maar hij zit vast. Als een teek op een hondenpels. Dit is hopeloos. Met de moed der wanhoop probeert ze Kai vast te pakken en bij zijn slachtoffer weg te rukken. Laat hij los? Lukt het? Amber beseft niet meer wat ze doet. Ze ziet enkel hoe Kai’s flitsende ogen haar aankijken. Hij wijst en ze hoort zijn piepend stemmetje enkele rochelende geluiden uitbrengen.
En dan barst de hel los! Voorwerpen vliegen door de lucht. Kelly wordt zwaar geraakt door een stoel. Ze gaat neer. Staat terug op. Krijgt een ander voorwerp tegen haar hoofd. Ze weet niet hoeveel tanden ze kwijt is. Ze weet niet wat ze kan doen om deze regen van rondvliegende objecten te stoppen. Om de glasscherven van zich af te houden. Om te overleven.
En niks helpt. Amber voelt hoe een salontafeltje de benen onder haar lichaam maait. Ze hoort onder haar knie iets kraken. Het is haar been dat breekt. Het bot versplintert als een lucifer. Als ze hier ooit kan ontsnapppeen, dan zal het al hinkelend zijn.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: