Bloedbad in de Brouwersstraat (6)

by

Hoofdstuk 6
Amber zit op de bus naar huis. Ze wou dat ze haar mp3-speletje bij had, dan kon ze nu naar wat illegaal gedownloade deuntjes luisteren. Helaas volgt ze nu noodgedwongen de triviale gesprekken van haar medereizigers: over Euromillions, over reality shows enhet liefdesleven van allerlei BV’s.
“En weet je met wie Caroline Gennez een affaire heeft?”
“Met niemand?”
“Ja.”
Amber probeert aan andere dingen te denken. Aan haar vrienden, aan het feestje, aan het Kai-poppetje in haar handtas. Ze heeft het toch nog? Jawel. Vanuit de donkere handtas staart het manga-poppetje haar raadselachtig aan. Best wel griezelig zo, met die belichting. Of het gebrek daaraan.
“Caroline Gennez heeft ook iPhone gekocht”, leutert de stem op de achtergrond ondertussen verder, maar Amber hoort het niet. Ze is in gedachten bij het plastieken mannetje. Had hij in de winkel ook zo gekeken? Zo uitdagend? Als een roofdier dat zijn prooit laat weten: kom maar, probeer maar iets, het is toch hopeloos!
Ze neemt Kai uit de handtas en houdt hem omhoog. Veel minder griezelig zo. Hij lijkt gewoon op alle andere plastieken ventjes uit de speelgoedwinkels, niet meer op dat sluwe opdondertje van zonet. Kan ook niet. Dat is iets voor in de stripverhalen die Kelly leest. Kelly houdt van strips en comics. Had ze misschien toch niet beter,… Neen. Kai is prima. Raar, maar prima.
Amber probeert er haar hoofd niet verder over te breken. Ze focust zich terug op de verhalen van haar medereizigers. Tegen dat ze afstapt weet ze alles wat er maar te weten valt over Caroline Gennez. En ze neemt zich voor het zo snel mogelijk terug te vergeten.

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: