Bloedbad in de Brouwersstraat (1)

by

Hoofdstuk 1

“Geef gas, Verbeek, straks komen we te laat!”
De zwarte Opel Corsa scheurt langs de Tiensesteenweg. Inspecteur Verbeek zit aan het stuur. Naast hem vergaat inspecteur Vertommen van de zenuwen.
“Al drie jaar zitten we die gasten op de hielen. Al drie jaar en vandaag hebben we ze. Godverdomme!”
Verbeek zuigt nerveus aan zijn sigaret. Bastos. Al van zolang Vertommen hem kent, rookt Verbeek Bastos. En bij elke moeilijke zaak rookt hij meer. De roofmoorden, verkrachtingen en ontvoeringen hebben een kettingroker van hem gemaakt. Een verslaafde. Verbeten en verkrampt.
“Ik zie de vrachtwagens”, gromt Verbeek, “ Zet de sirene op. Geef de anderen een teken.”.
“We hebben ze! We hebben ze!”
Met gierende banden stuift de Corsa het Engels Plein op. Een tiental politiewagens volgen. De politiesirenes loeien. Vertommen voelt hoe de adrenaline door zijn aders raast. Zijn hart klopt als bezeten. Dit wordt hun grote vangst! Hij en zijn collega staan op het punt een internationale bende op te rollen die handelt in imitatieproducten.Speelgoed en kleding. Rommel die ze in China laten maken en aan dumpingprijzen op de markt gooien. Met de enorme winsten financieren ze een terroristisch netwerk van relgieuze moordenaars. Satanisten. Aanhangers van de Zwarte Kunsten. Vertommen had er eerst om gelachen. Duivelsaanbidders! Tovenaars! Maar later had hij gezien waartoe deze freaks in staat zijn! Moord. Afpersing. Vreselijke verminkingen. Hij moet er niet aan denken dat ze dat ooit zouden doen met iemand die hij kent. Of met zijn dochter Vanessa.
“Ik zie niemand”, mompelt Verbeek.
“Niemand?”
De Corsa komt midden op het plein tot stilstand. Niks beweegt. Twee verlaten vrachtwagens staan als eenzame dinosaurussen onder de brug, met gedoofde lichten en openstaande deuren. De chauffeurs liggen op de grond en het is duidelijk dat ze dood zijn.
“We zijn te laat!”, brult Verbeek. Zijn sigaret valt uit zijn mond. Tranen van woede en machteloosheid staan in zijn ogen.
Vertommen spuwt op de grond en trapt een colablikje weg. En koude rilling loopt over zijn lijf. Alsof hij voelt hoe de ganse wereld er net een stukje gevaarlijker op geworden is.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: