Slachting nabij Cannibal Park (32)

by

Hoofdstuk 32

Het is maandag en de zon schijnt. Kelly zit in de tuin van haar ouders. Ze drinkt vers sinaasappelsap en luistert naar de radio.

“En straks hebben we Kelly Vande Vindevogel in de studio. Zij werd het slachtoffer van gekloonde kannibalen.”, klinkt het.

“Dat ben ik, papa!”, zegt Kelly trots.

Mijnheer Vande Vindevogel glimlacht droevig. Voor hem hoeft al die media aandacht niet. Hij is blij dat hij zijn dochter terug heeft. Ze is een been kwijt, maar ze leeft tenminste nog. De wonde is volledig ontstoken, maar dokter Bosmans zegt dat het goed geneest. De koorts is al veel minder.

“Kelly, jij ging door een hel in Meerdaalwoud nadat een geheim experiment van dr. Hammonds Afrikamuseum uit de hand liep?”
“Ja, Friedl. Het zat zo: het kloneringsproject van dr. Hammond was volledig gebaseerd op experimenten die hij deed met DNA-stalen van een prehistorische stam uit de regio. Later bleek dat deze stam de prehistorie ruim overleefd had en door jarenlange inteelt volledig gedegenereerd geraakt was. Het DNA was eigenlijk helemaal zo oud niet, maar de genetische informaatie sloeg nergens op. Hammonds Proefpersonen waren gestoorde, destructieve wezens. Hij is er uiteindelijk zelf het slachtofer van geworden.”
“Dat klopt, Kelly. We hebben zelfs een reporter ter plaatse gestuurd… ”

Mijnheer Vande Vindevogel schenkt Kelly’s glas nog eens vol. Ze is zo blij dat ze op de radio is. Bij Friedl dan nog wel. Alles wat het meisje helpt om het vreselijke taume te verwerken is goed wat hem betreft.

De bel gaat.

“Dat zal dokter Bosmans zijn, lieje. Ik doe wel open.”

“Prima”, roept Kelly. Op de radio stelt een reporter nietszeggende vragen aan inwoners uit de buurt. Of ze ooit iets hadden opgemerkt? Of ze soms gegil hoorden? Dat soort dingen.

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: