Enterprise Mobility Matters

by

kwaliteitsstrips

Hij legt het graag uit, de Rudy. Zeker als Rachelleke-van-Proximus komt om ons vanalles wijs te maken over interessante promoties, databundels, profielen en volume packs. Hij vertelt haar dan over hoe hij het aantal afgelegde kilometers per beller bijhoudt en dat hij zelfs een parcours heeft uitgestippeld. Een belparcours dat de “medewerkers” afleggen terwijl ze bellen.Waar ze stoppen, kunnen ze kennis maken met de collega’s aldaar. Goed voor de team spirit. Goed voor de organisatie.
En Rachelleke knikt. Ze vindt dat “geen slecht idee” en kokhalst niet bij overgeefselwoorden als “medewerkers” en “team spirit“. Want Rachelleke heeft dat zo geleerd tijdens haar marketingopleiding en tijdens de “interne vorming” die ze krijgt bij Proximus: nooit kokhalzen als ge bij De Klant zijt. Wat voor een stom rund de klant ook mag zijn, met zijn “belparcours” en zijn principes over “stilstaand bellen“, doe altijd alsof het u uitermate boeit. Knik. Neem nota. En lach op de juiste momenten.

En terwijl de mensen bellen, moeten ze van mij rondlopen. Dat is mobieler. Mobiel zijn is de toekomst, ziet ge. En achteraf brengen ze hun kilomters binnen. En ik vergelijk die dan met de gebelde minuten. Zodat ik mijn parcours interessant kan houden voor zowel de rappe stappers als de kuieraars. Ook daar zijn verschillende profielen, Rachelleke.

Rachelleke-van-Proximus knikt. Ze neemt nota. Ze laat het rinkelende lachje horen dat ze thuis geoefend heeft.

Op termijn zou ik willen komen tot trajecten op maat. Ik bedoel: iemand die weinig volk bij de HRM kent (en dat kan ik mij moeilijk voorstellen, want wij zijn plezante mannen) komt dan tijdens zijn belwandelingen al eens meer naar onze verdieping. En mensen van HRM komen eens meer bij de boekhouding langs. En daarom wacht ik op verregaande GPS-integratie. Staat dat al wat meer op punt? Want eigenlijk is dat voor ons redelijk cruciaal.

Rachelleke-van-Proximus knikt.

Ja?

Ik zal u daar een presentatie over opsturen“, zegt ze beleefd.

Ha! Goed!

Daar staat het allemaal duidelijk in.

Ze pakt haar laptop, neemt afscheid en wanneer ze via de snelweg naar huis rijdt, hoopt ze op een dronken spookrijder haar definitief van volgende afspraken verlost.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: