Syndickaal praatje

by

Afgelopen jaar ging het qua exposure erg slecht met de Chistelijke Centrale voor Onderhoudspersoneel, Concierges en Kuisvrouwen (CCOCK).

Het beroep van concierge kent nochtans een revival“, vertelt woordvoerder-coördinator André Cortelinckx,” Het aantal gebouwen dat constant toezicht en onderhoud nodig heeft, stijgt. En de taak vraagt extra verantwoordelijkheid. In die mate dat wij over een ‘mandaat’ spreken’. De concierge/onderhoudstechnicus kent nl een erg specifieke vorm van tewerkstelling. Hij woont letterlijk op zijn werk. Afelopen jaar nam het aantal Algeme Tewerkstellings Mandaten in de sektor met 73% toe. Dat is een enorme stijging van de ATM. Zeker in crisistijden.

Ik knik.

We merken dat ook aan ons ledenblad. Er zijn niet enkel meer abonnementen, maar ook meer reacties. De mensen voelen zich betrokken en de lezers geven enorm positieve feedback op onze campagnes.

Maar, de reguliere media willen niet mee?“, vraag ik. Oprecht geïnteresseerd.

Inderdaad, pvc. Daar knelt het schoentje. Het werk van een concierge of poetsvrouw kan enorm verlicht worden mits enige medewerking van de Plaatselijke Infrastructuurgebruikers en Stafmedewerkers. Het is voor hen dat wij een aantal educatieve campagnes opgezet hebben. Neem nu ‘Alles Netjes Achter Laten’. Een campagne die zicht richt op gebruikers van polyvalente ruimtes. Daarover is enkel geschreven in het Laatste Nieuws. En dan nog erg kort. ‘CCOCK kiest voor ANAL’. Over de vormingssessies rond veiligheid ‘Altijd Alle Ramen Sluiten’ werd in geen enkel blad bericht. Nochtans zijn AARS en ANAL voor CCOCK erg belangrijk. Hoewel de ATM toeneemt, kunnen wij van CCOCK niet zonder hulp van de PIS. Vandaar ANAL en AARS. Begrijp je (BJ)?”

Maar een toenemende ATM betekent toch precies dat men onafhankelijker van de PIS wordt?

In zeker zin wel“, repliceert de vakbondsman,”Maar, wij van CCOCK ervaren toch een enorme behoefte aan AARS en ANAL. Het gemiddelde lid vraagt daar zelfsexpliciet naar.

Zo had ik het nog niet bekeken. We doen teken dat Martine ons nog een Petrus brengt. Schol! De stakingskas betaalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: