Advies aan Luc

by

Als de media zich teveel met politiek bemoeien, krijgen we een bestuur dat meer bezig is met hoe ze overkomen op tv dan met beleid. Ze gaan enkel nog campagnes voeren die visueel en popualair zijn. En als de media zich teveel met justitie bemoeien, brengt dat ons keer op keer in situaties die doen denken aan de Romeinse amfitheathers waar onder woest gejuich de eerste kristenen voor de leeuwen worden geworpen. De media moeten de ernstige dingen mijden, denk ik, en zich toespitsen op faits divers. Dat is het veiligste.

Maar met faits divers alleen kunt ge toch geen ganse gazet vullen, pvc?

Luc van der Kelen kijkt mij vol ongeloof aan. Ik ben een ketter in zijn ogen. En daar ben ik wel fier op. We zitten aan de toog in Den Artiest in Leuven. En we spoelen de ene Stella door met de volgende.

Geen enkel probleem, Luc. National Geographic bewijst het elke dag opnieuw: “berggeiten een hoe ze zich voortplanten”, “de leeuw het hele jaar door”… Klets daar gewoon wat smeuïge commentaren tegenaan of een wedstrijd bijvoorbeeld. Laat mensen de tofste leeuw nomineren voor een award. Ik zeg maar iets.

Zijn ogen stralen. Luc is weer mee. Awards. Nomineren. Stemmen. Het is Laatste Nieuws-terminologie bij uitstek!

Bart De Wever een Elio di Rupo kunnen in de jury zitten. En de leeuw die overblijft“, roept hij geestdriftig, “die mag Els Clottemans opvreten, want die lelijke slet is zo schuldig als maar kan zijn.

Ik zucht. Vermoeid en onbegrepen.

Als Barbara komt kijken of we nog iets willen drinken, vraag ik of ze Duvel heeft. Of anders ethanol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: