Schele Otter

by

Doet gij er nog ene op, pvc“, vraagt Schele Otter die dag in het stationsbuffet.

Ik knik van neen. Ik ben blut en eigenlijk al bezopen genoeg. En ook Schele Otter heeft geen extra bier meer nodig. Hij ziet er mottig uit en elke zin die hij zegt, klinkt luider dan de vorige.

Het is een schande!“, bralt hij, “Van Pansj, bedoel ik. Een schande!
Ik voel de mensen rondom ons kijken. Ze kennen Pansj, voormalig clochard en nu top-industrieel. De machtigste man van Leuven en omstreken. Niet iemand waarover je zattemanspraat verkoopt in Het Buffet.

Dik smerig, dat hij mijn project heeft afgekeurd! Mijn PowerPoint geridiculiseerd! Mijn secretaresse gepoept! Godverdomme, pvc! Zo smerig van die luizenhond!

Ik probeer niet te reageren op de scheldtirade van Schele Otter. Hij is zat, zeg ik tegen mijzelf. Hij weet niet wat hij zegt. Na alles wat we aan Pansj te danken hebben: het geld, de drugs en de coole jobs waarbij we niks moeten doen buiten naamkaartjes uitdelen.

En hij mag goed weten dat ik de sleutel van zijn bureau heb“, gaat Schele Otter driest verder,” En ik geneer mij voor niks. Niks! Als er eens op een dag in zijn schuif gekakt is of tegen zijn lampaderreke gepist is… ge moogt goed weten wie het dan gedaan zal hebben. En die dikke sportvoituur…

Ik doe teken dat het Mieke achter de bar ons nog iets moet brengen. We zien straks wel hoe we het gaan betalen. Ik wil alleen dat Schele otter zijn bakkes houdt. Over Pansj. Over kakken in zijn schuif. Over alle intriges en shit. Ik zit hier wel met mijn kostumm aan, maar ik wou dat ik gewoon terug voor de deur van een nachtwinkel zat. Met een blikske Cara. En met Pansj.

Uit: Vier kratten CARA en een arbeidsongeval, door mc pvc, uitgeverij Kermit Kakkker

From: hugh.grant@hotmail.com
To:mcpvc666@hotmail.com
Subject: Vraagske

Beste mc pvc

Ik was bijzonder getroffen door bovenstaand uittreksel uit uw zestiende roman over de volksfiguur Pansj. Bij een eventuele verfilming van dit werk biedt ik u graag mijn diensten aan voor de rol van de wat labiele dronkaard Schele Otter.
Om mij alvast wat in de rol te kunnen inleven, ben ik dit weekend op de Oude markt in Leuven een pitabar gaan bijeen slagen. Het zat namelijk zo: ik had een pita met fritten besteld, maar de fritten waren op. Dus ik maak van mijn bakkes en die gast van die pitabar geeft mij een vorte muil. Duss ik klets die op zijn smikkel. HopHopHOp. Ge kent dat. Drie kletsen op een paar seconden tijd. Beetje zoals in Rocky. Enfin, daarna gaan lopen… maar wel volledig zoals ik mij voorstel dat Schele Otter zou gaan lopen zijn. Beetje hinkend. Hier en daar over een bruine vuilzak of een studentenfiets struikelend.
Enfin, het is maar dat u op de hoogte bent van de aan de gang zijnde inleveingswerken. Van zodra de eventuele opnames beginnen, mag u mijn management bellen en dan gaan we ergens iets gaan eten om de praktische dingen te bespreken.

Met vriendelijke groeten

Hugh Grant
Acteur

From:mcpvc666@hotmail.com
To:hugh.grant@hotmail.com
Subject: RE:Vraagske

Beste

Uit principe werk ik enkel met acteurs waarvan ik de naam fatsoenlijk kan uitspreken. Neem dat niet persoonlijk en loop nu niet direct naar de dienst burgerlijke stand van uw gemeente of zo. Het heeft geen zin dat ge uw naam laat veranderen, want ik kan uw gezicht ook niet zo goed hebben. En uw accent ook niet.
No hard feelings?

mc pvc
cult-auteur en polyvalent kunstenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: