Pansj CEO

by

Ik ben misselijk”, zegt Pansj.

Hij kijkt door het raam van zijn directeurskantoor naar buiten. Ik sta naast hem met een stapel print-outs van alweer een nutteloze powerPoint-presentatie. Vanop 15 hoog kijken we naar het panorama onder ons: Sint-Maartensdal, de Varatkom, de Verloren Kost en het Engels Plein. Mensen krioelen als mieren door de straten. Ze parkeren fout en roepen tegen elkaar. Ze denken niet verder dan hun volgende wip of shot. Pansj en ik, we hebben medelijden met ze.

Als ik niet snel een pak aandelen verkoop, moet ik overgeven”, vervolgt Pansj.

Ik knik. Pansj heeft het moeilijk als CEO. Maar begrijpt hij dat het voor mij ook alles behalve evident is? Drie jaar geleden lagen we in de goot en dronken we CARA-uit de nachtwinkel. Nu werven we jonge managers aan enkel alleen om hen te zien wenen wanneer ze de vooropgestelde resultaten niet behalen. We hebben het gemaakt, Pansj en ik. Het was een toevalstreffer – dat geef ik toe- maar nu zijn we er: in een belachelijk grote kantoorruimte boven op het grootste gebouw van van Leuven. Pansj Towers. We vullen onze dagen met saaie board meetings, persconferenties en netwerksessies. BV’s werpen zich voor onze voeten. Grieten sturen gedragen strings op via de binnenpost. Het is een rocksterrenbestaa, maar dan in maatpak en met een Microsoft-partnership.

Wilt ge nog een CARA, Pansj”, vraag ik.

“Ja. Graag.

Laura, breng eens twee Cara’s, lieveke.

De blonde en kortgerokte secretaresse rept zich naar de koelkast en haalt er twee blikjes CARA Gold Ultra Strong uit. Heb ik al gezegd dat Copimex naar onze pijpen danst?

Alstublieft, mijnheer pvc

De aantrekkelijke blondine kijkt mij verlangend aan. Ze wil mij. Niet omwille vaan mijn lichaam of mijn strakkee rhymes, maar omdat ik een zakelijk genie ben, dat haar carrierre in een stroomversnelling kan brengen. Ik weet dat ik haar beter niet kan neuken. Niet hier. Niet nu. Nooit. With great power comes great responsability, zegt Spider Man. Mijn Held. Mijn Grote Voorbeeld, na Deedee Ramone.

Ik heb een D-cup, mijnheer.

Wat?

Of u er nog een wil…”, herhaal Laura.

Euh, ja.. sorry… ik had je verkeerd verstaan. Doe ons nog maar twee CARA

Het is tenslotte al half tien. Alleen nonnen en schooljuffrouwen zijn nu nog nuchter. En als mijn blaas niet vol genoeg zit, kan ik niet door het raam op de mensen beneden pissen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: