cd-release Les Baudouins Morts

by

Uit de oude doos:

cult

cult: did de paris

cult: toenmalige zanger ulrikes dream

Ik denk dat we de show begonnen zijn met een geïmproviseerde versie van Deep Purple’s “Smoke on the water“. Kan dat? Die rookmachine zat daar voor iets tussen, wellicht. Enfin, dat was een intro-van-het-moment die erg goed werkte en goed gespeeld werd. Fijn als er wat capabele muzikanten in-da-house zijn.
De cd-release van “Le Disque d’Or des Baudouins Morts” werd gevierd in jeugdhuis Sojo in Leuven. De cd werd opgenomen op 18 en 19 juli 1998 en de release party was op 27 november 1998, amper 4 maand later. Eigenlijk was dat nog redelijk efficiënt. Neen?
Ik herinner mij (vaag) dat het een redelijk zatte bedoening was (het was ook de verjaardag en een gratis vat van toenmalige manager Malcolm Nix).

Op de foto’s zie je onder andere auteur/dichter/volksheld/vriend Didi de Paris (tweede foto) een parlé doen. Geen idee waarover, maar het zal wel iets maatschappelijk relevants geweest zijn. Ongetwijfeld.

Ook geeft de toenmalige “zanger” van Ulrike’s Dream een acte de présence (derde foto). Vermoedelijk tijdens de Exploited-intrepretatie Forges de Clabecq. Punksnotdead, weetjewel.

Merk ook het opschrift “Kill SBAM” op, dat elk optreden opnieuw aangebracht werd met alcohol-stift door een groupie van het moment (ok, waarschijnlijk eerder gewoon een van de andere dudes).

De Leuvense krakers hadden toen de Brouwersstraat gekraakt, of anders dat pand in de Sint-Servatiusstraat (gok ik) en ze waren massaal aanwezig om mee te vieren.
Gino leefde toen nog en het beeld waaraan ik altijd moet denken als het over de cd-release gaat, is die rosse punker die tijdens de zwaar uit de hand gelopen afterparty crowdsurfgewijs over de toog gekieperd werd.

Cheers.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: