Wart Hog

by

“Wart hog” was niet alleen het persoonlijke lijflied van DeeDee Ramone. Het was ook de eerste openlijke flirt met de hardcore muziek. De Ramones zagen zichzelf in eerste instantie als een “popgroep”. Later kregen ze het etiket “punk” opgeplakt. Hoewel ze golden als de peetvaders van de punk-beweging heeft heeft het hen nooit de hits opgeleverd die ze wouden. Meer zelfs: dankzij de schandalen die geschept werden door de Britse punkbands (en dan vooral Malcolm Mc Laren’s Sex Pistols) werden de Ramones regelmatig optredens geweigerd.

Tijdens bovenstaande opname vaan “Wart Hog” zie je op drums de blonde Richie Ramone (officieel: Richard Reinhardt, ook even gebruikt: Richie Beau). Richie heeft iets van een vijf jaar gedrumd bij de Ramones en stapte het af na een discussie over de merchandising (het geld dat verdiend wordt met de merchandising wel te verstaan). Hij werd nooit als volwaardig lid beschouwd door de groep.

In elke biografie over de Ramones lees je dat hij “spoorloos verdwenen” is en dat hij zelfs zijn auteursrechten niet inde (Richie schreef onder meer de klassieker ‘Somebody put something in my drink’). Hij bolde het af na een optreden en “er werd nooit meer iets over hem gehoord”. Toch kan je op ge Engelstalige wikipedia lezen dat hij nog niet zo heel lang geleden een zaak aanspande tegen Walmart (over auteursrechten op digitaal uitgebrachte nummers van de Ramones). Een search op YouTube levert zelfs een interview met hem op en op MyRamones.com lees je dat Richie meespeelde op de verjaardag van Joey Ramone op 16 mei 2006.
Dus hij is wel degelijk te traceren, voor wie wil. Spijtig, want ik vond dat verhaal over de mysterieuze vedwijning wel iets hebben…

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: