Strips die ik afgelopen week gelezen heb

by

Omwille van de feestdagen en onze gezinsuitstap naar Tunesië, heb ik niet veel strips kunnen lezen. Wel heb ik moeten vaststellen dat ik vandaag het jaarlijkse lidgeld moest betalen teneinde de bibliotheekkaart van mijn Flamboyante Levensgezellin verder te kunnen gebruiken. Ik weet niet meer hoeveel het was, twee of drie euro, maar laat ons zeggen dat ik dat bedrag er al terug uit heb gehaald.

Red Road – Derib
De reeks “red road” van Derib is allesbehalve nieuw. De albums dateren van eind jaren negentig. Toch is deze hedendaagse indianenserie erg de moeite waar. De vertelstijl is iets minder doorzichtig dan bij die andere Derib-reeks “Buddy Longway”. Amos is een indiaan van ongeveer zestien jaar die met zijn alcoholverslaafde vader en zijn zusje in een reservaat woont, bij de schoonouders van de vader. Wanneer de vader in een dronken bui zijn schoonmoeder doodslaat, is dit het begin van een reeks gebeurtenissen die het leven van de jonge Amos grondig overhoop gooien. Amos komt onder andere terecht bij een groep vrijheidsstrijders, geraakt aan de drank en ontdekt uiteindleijk dat hij een soort uitverkorene is. Alle verhalen zijn in pure Derib-stijl getekend: veel natuurschoon, veel paarden en buffels… heel mooi. De serie werd uitgegeven bij Lombard.

Rubine – Walthéry/Lazare/Mythic
Ik wist niet dat Natasha, de rondborstige airhostess, nog een roodharig zusje had, maar wat blijkt: haar geestelijke vader, Walthéry, fabriceert sinds 1993 ook de reeks “Rubine”. Rubine is een schietgrage politieagente in een grote Amerikaanse stad. Ze heeft het karakter van Dirty Harry en de looks van een pornoster. Rubine gaat dan ook regelmatig uit de kleren, een beetje stijl Fanny-van-Kiekeboe (douches, missies op tropische eilanden, nog douches).
De tekenstijl is dezelfde als die van Natasha: redelijk karikaturaal en weinig realistisch. De verhalen zijn daarentegen wel een stuk minder “typisch”. Het gemiddelde Rubine-avontuur zit relatief complex in elkaar. Er is altijd goed over nagedacht. Ik heb bijna gans de reeks uitgelezen en ik was aangenaam verrast. Je vindt de Rubine-albums bij de kinderstrips.

De Zoon van de Arend – Vaxelaire
Ik heb eindelijk het tweede album van de reeks “De Zoon van de Arend gelezen”. De reeks speelt zich af ten tijde van de Franse revolutie. Dat is op zich al een goed teken. Ik moet nog eens terug naar de bibliotheek om andere albums te gaan halen.

PS: Onze Jongste heeft nog 1 Yakai-album te lezen.

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: