Les baudouins Morts: meer uit de oude doos

by

Les Titres d’Or des Baudouins Morts

LBM demo

De eerste demo van Les Baudouins Morts werd opgenomen in een kelder in Heverlee. Ik weet niet hoe lang we erover gedaan hebben, maar ik herinner mij wel dat we achteraf naar een optreden van Juul Kabas zijn gaan kijken op de Parkfeesten in Heverlee. De datum van verschijning ben ik vergeten. De “release” heette “Les Titres d’Or des Baudouins Morts“. Erg bescheiden allemaal. Ik heb zelf geen exemplaar meer, anders was het al lang naar mp3 geconverteerd.
Ik heb trouwens ooit een exemplaar van deze demo geruild met Jan van Agathocles (op Wee Lewaat) voor Daltonism” van de grindcoreband Social Deformity (neen, niet die uit Rusland). Er stond een nummer op dat even lang was als “You suffer” van Napalm Death. Op verschillende optredens hebben we beide songs na elkaar gecoverd “om het verschil te zien”. Heel plezant. Een van die optredens was “boycot Markrock” in het eerste kraakpand in de Brouwersstraat, waar we hebben opgetreden met notoir grindcoreliefhebber Didi de Paris.

“Heal The Wounds”

Heal the wounds

Op de eerste “Heal The Wounds”-compilatietape (verschenen op 1 september 1998) staan 2 nummers van Les Bauduins Morts. Het gaat om de meezingklassiekers “Mol Jean-Pol” en “Celie heeft een sexshop in de Wetstraat“.
Het obscure cassettebandje werd verspreid door “Heal The Wounds“-distro, een initiatief van een kerel uit Hoevenen die actief was binnen de punksien en die ik regelmatig ontmoette op optredens en dergelijke.
Andere bands op de compilatie zijn CORNUCOPIA, OKOTTA, ULRIKES DREAM, SYC, RUBBISH HEAP, REPLY, MANGENERATED, CHARLIE DON’T SURF en QUETZAL. De meeste van die bands bestaan niet meer. Ulrikes Dream uiteraard wel.

Tags:

Eén reactie to “Les baudouins Morts: meer uit de oude doos”

  1. embe Says:

    “De release is een soort “The best of …” vol met anarcho-punk-folk doorspekt met snedige, satirische, pornografische, bijtende teksten.”

    http://netwaves.org/node/553

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: