Kaaskroket: nieuwe release van Bobby Mark

by

it's a jukebox, baby!

“Kaaskroket” is een prima b-kant. Dat geef ik grif toe. Maar het is geen hitsingle als “Oh Beverly”. Dat hoeft ook niet per definitie. Een tweede single is altijd een beetje zoeken. En zoeken, daar draait ons leven om.

Wat het kaaskrokettenliedje voor mij zo übercool maakt is niet alleen het killer-arrangement van Bobby Mark, maar de “user generated content”-achtige invalshoek: de tekst van het nummer werd aangeleverd door een fan, een bewonderaar(ster?). Gratis en vrij van auteursrecht, zoals het hoort. Bobby Mark toont dat hij de geest van het medium weet te vatten en dat hij een vinger aan de pols der popcultuur weet te houden. Hij decentraliseert en democratiseert het songwritingsproces.
Dat het onderwerp dan eens niet-veganistisch is… dat wil ik gerust door de vingers zien.

Ik hoop dat Bobby Mark nog even doorgaat met hits maken en op z’n minst een virtuele cd uitbrengt. Of een videoclip.

In afwachting neem ik mij voor zelf ook een hit te schrijven en die aan Bobby Mark cadeau te doen. Als de afwas gedaan is en de kinderen in hun bed liggen.

Mc pvc

Beluister: hier

4 Reacties to “Kaaskroket: nieuwe release van Bobby Mark”

 1. Bobby Mark Says:

  Bedankt voor de mooie woorden. Het is inderdaad geen Beverly, maar met de Kerstperiode in het vizier leek het mij aangewezen om het rustiger aan te pakken. Bob Dylan doet dat ook. In deze tijd van het jaar zit niemand te wachten op hitsige popsongs.

  Wat uw eigen bijdrage betreft, moet ik u wel waarschuwen: de wachtlijsten zijn lang en onvoorspelbaar. Een beetje zoals bij kinderopvang. Maar alle bijdragen zijn welkom, want een full-cd maakt zichzelf niet.

  Ik ben nog op zoek naar een geschikte titel voor de cd. Voorlopig zijn er twee mogelijkheden: “de nieuwe sound van Bobby Mark” of “de grootste suksessen van Bobby Mark”. Graag uw cultuurkennersmening hierover.

 2. mcpvc Says:

  Ik zou kiezen voor “de grootste suksessen van Bobby Mark” of anders “Bobby Mark, zijn allergrootste suksessen”. Zeker niet te bescheiden zijn.
  Ciao
  pvc

 3. Bobby Mark Says:

  Of beter nog: “Mijn grootste suksessen”. Dat maakt het wat persoonlijker.

  En als hoes, zou ik iets willen doen in deze stijl:

 4. Nieuwe single Bobby Mark op komst? « Analoog. Says:

  […] songschrijver zich ontvallen een nieuwe hit gecomponeerd te hebben. Het is alweer geleden van eind november 2009 dat de Bobby Marks single “Kaaskroket” de hitlijsten verpulverde. Op dit moment is het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: