De Kwaliteitsstrip has landed (1)

by

cartoon

Elke doelgroep heeft zijn eigen beleidsplan tegenwoordig. Of anders zijn er wel campagnes en brochures rond. Maar het is sinds het Necrofiliedecreet van 2002 geleden dat men nog eens iets gedaan heeft voor de grafschennende medemens.
Wordt de Vlaamse ombudsman bedolven onder de klachten? Marcheren er horden kerkhofpoepers van Brussel-Noord naar Brussel-Zuid? Krijgt u in de Diestsestraat te Leuven een petitie onder uw verstopte neus geschoven? Neen! Neen! En nog eens neen!

Deze weinig gewaardeerde bevolkingscategorie lijdt in stilte. Waardig en correct. Zij mijdt het lobby-werk en hoopt dat er bij de volgende begrotingsonderhandelingen nog enkele budgettaire kruimels overblijven ter financiering van een project rond het herstel van condoomautomaten in Vlaamse columbaria of de subsidiëring van zusterorganisatie Autogfagie International.

Toegegeven, veel gemeenten hebben al ingestemd met latere openingsuren en discrete hoekjes op lokale kerkhoven. Toch is het op veel plaatsen nog huilen met de pet op.

Wanneer neemt de Vlaamse regering eindelijk haar verantwoordelijkheid op?

Achiel Bosmans
auteur van lezersbriefen en reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: