VADER – necropolis

byGoed nieuws! De Poolse death metal band VADER heeft deze zomer een nieuwe cd uitgebracht op Nuclear Blast Records. Het ding heet “Necropolis” (waar hebben we dat nog gehoord?) en bij het nummer “never say my name” hebben ze nu een fijne videoclip gemaakt waarbij vocalist Peter zich naar hartelust mag verkleden.

“Necropolis” is de achtste studio-release van het kwartet uit Olsztyn en verschijnt op Nuclear Blast Records, een kwalitatief hoogstaand label dat al veel toffe releases op de markt heeft gebracht van oa Pungent Stench, Suffocation, Benediction, Children of Bodom etc.

De cd opent met “Devilizer” een stevig rockende, logge metal-track.
Het derde nummer, “Never say my name“, is zonder twijfel het hoogtepunt van de cd. Strak en hard. Pas op: Ik vind een trager en melodische nummer als “When the sun drowns in to dark” op zich niet slecht, maar dat is niet wat ik wil horen als ik een plaat van VADER op leg. Neen, geef dan maar nummers als Blast, Rise of the Undead of We Are The Horde die een wat hoger headbang-gehalte hebben en waar de dubbele basdrum van Paweł “Paul” Jaroszewicz optimaal kan renderen.

Naast de gebruikelijke, zware deathmetal songs die we van VADER al ruim vijftien jaar gewend zijn, bevat de plaat -bi wijze van bonustrack- ook twee covers: Black Metal van de legendarische band Venom en Fight fire With Fire van uit de tijd dat Metallica nog beukte.

VADER - necropolis

Necropolis” is zeker de moeite waard om eens the checken, bij voorkeur in combinatie met een hoppig gerstenat. Al specialist ter zake stel ik een bakske Maes voor gevolgd door een utgelezen selectie van speciaalbieren.


Officiële website van VADER:
http://www.vader.pl

mc pvc
cultuurkenner

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: