Sinner’s day: de koude douche

by

Uit mijn mailbox:

Vriendjes en vriendinnetjes,

Het met veel bombast aangekondigde festival Sinner’s Day is in mijn ogen niet zo positief verlopen. Hieronder de mail die ik als reactie naar de organisatoren, via de contact-functie op de site http://www.sinnersday.com heb verzonden.

Het staat eenieder vrij zelf een conclusie te trekken uit het onderstaande. Mensen die het grondig met me eens zijn, hebben natuurlijk het recht om zelf een gelijkaardige mail te verzenden.

Ik meen in elk geval wat hieronder te lezen staat. Als het op dit lage niveau moet gebeuren, hoeft dit festival voor mij geen vervolg te krijgen. Als ik oude new wave-bands aan het werk wil zien, kan ik tenslotte elk jaar terecht op http://www.bimfest.be/ .

En dan nu de tekst die ik heb gemaild:

Beste organisator,

Zoals u aan het uur van verzending van deze mail kunt zien, ben ik alweer thuis. Het zag er goed uit, maar eenmaal aan de ingang toegekomen, merkte ik plots en geheel onverwacht een groot bord op met de tekst ‘Leaving = paying again’ . Gelukkig begrijp ik genoeg Engels om direct te snappen hoe de vork in de steel zat. Muziekliefhebbers worden blijkbaar verondersteld tien uur lang binnen te blijven en wie eens naar buiten wil om aanvaardbaar eten te zoeken, een luchtje te happen, iemand op te zoeken of desgevallend de nicotineverslaving te bevredigen, zou maar liefst opnieuw 60 euro moeten betalen om weer de zaal in te mogen.

Gelukkig ben ik erin geslaagd mijn tickets nog door te verkopen en heb ik zo mijn verlies kunnen minimaliseren. Ik was trouwens niet de enige. Mensen die zonder ticket de kassa naderden, werden algauw langs alle kanten aangesproken door ontevreden bezoekers die zo snel mogelijk hun eigen ticket weer kwijt wilden. Tegelijkertijd hoorde ik overal rondom mij mensen klagen over de oganisatorische beslissing het volk als vee in een stal bijeen te drijven en daar te houden.

Indien jullie niet in staat zijn dit probleem op te lossen, hoop ik uit de grond van mijn hart dat er geen volgende editie komt. Als jullie dan toch bands met een kritische ingesteldheid willen programmeren, moeten jullie het publiek dat daarbij hoort ook maar respecteren.

Een kopie van dit bericht vertrekt vandaag nog naar alle 600 abonnees van mijn eigen nieuwsbrief. Ik vraag me af of een van hen jullie beslissing zal verdedigen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: