Lange George vs Achiel Bosmans

by

HLN

“Er lopen toch stomme kiekens rond op de wereld…”

Lange Georges surft op de website van Het Laatste Nieuws en ergert zich al maanden dood aan de kortzichtige reacties van ene Achiel Bosmans uit Vaalbeek.

“Heeft die mens dan niks anders te doen dan overal over te melken. Nu zegt hij dat de Mexicaanse griep een goede zaak is en dat bladen zoals TV Famillie zouden moeten verboden worden. Ik begrijp die mens niet…”

Zo zijn ze in Vaalbeek, Georges”, zegt Sandrine. De slanke blondine zit nooit om een generalisatie verlegen.

Ze zouden hem eens aan zijn oren moeten trekken. Hem eens zeggen: dat zijn geen manieren, makker. Wat gij doet dat is de interactiviteit van het internet ridiculiseren. De mensen die oprecht verontwaardigd zijn over dingen in het belachelijke trekken. Als dat alles is wat ge kunt. Amai. Ge moogt er fier op zijn. Als ge denkt dat het in Cuba beter is, gaat dan daar wonen. Als ge zwaarlijvige mensen wilt koeionneren of leugens vertellen over BV’s… doet dat dan op kaffee, maar toch niet op de website van de grootste gazet van Vlaanderen. Kinderen lezen dat ook!

Lange Georges is echt door het dolle heen.

En dan weet ge de helft van de tijd niet waarover het gaat. Omdat ge thuis geen tv hebt zeker? Omdat ge de boekskes niet in huis hebt en zelfs Dag Allemaal niet leest? Dan is dat normaal dat ge niet mee zijt. Dat ge de WAGS en de babes niet kent. Maar valt de mensen daar in godsaam niet mee lastig!

Hij roept nu. Zijn stem weergalmt luid door het gemeentehuis. Zelfs bij ruimtelijke ordening kunnen ze hem horen. Lange Georges is weer bezig, denken ze dan. En ze nemen een rookpauze (zonder uit te prikken) of ze gaan een tas koffie drinken in de keuken. Want als Lange Georges zo staat te kelen, dan kunt ge toch niet goed werken. Dan zijt ge afgeleid en dan haalt ge de verschillende soorten formulieren door elkaar en ge maakt procedure-fouten. En dat mag niet van de secretaris. Die zegt: de eerste die hier een procedure-fout maakt, die mag het komen uitleggen. Op den bureau. Boven. Daar zou ge schoon staan, als C-niveau, in het bureau van de secretaris. Terwijl die tegen u staat te kelen over procedure fouten, zoals Lange Georges staat te kelen over de stomme schrijfsels van die Achiel Bosmans uit Vaalbeek. Die uiteindelijk alleen maar over alles een ongefundeerde mening heeft, juist zoals iedereen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: