Afscheid van Simpel Aimeeken (1/3)

by

Het is de laatste dag voor Simpel Aimeeken. Hij is drie jaar van bij De Post naar de gemeente mogen komen. Voor de elektrische passen, maar nu zit het er op. Zijn missie is volbracht.

Ge moet goed opletten dat ge altijd papier in de printer steekt”, adviseert Aimeeken.
Lange Georges en Sandrine De Vilder knikken. Zij hebben hem daar zelf al even vaak op gewezen als hij hen.

En de zeventigplussers die moet ge niet meer oproepen.

Dat klopt. Dat heeft Aimeeken goed onthouden uit de vorming. Alles wat werk vermijdt is goed voor Aimee. En Lange Georges en Sandrine De Vilder geven hem groot gelijk. Ge moet geen dubbel werk doen. En hoe minder ge doet, hoe minder kans ge hebt om fouten te maken. Dus: Ge zet u in uw hoekske en ge leest uw Laatste Nieuws en om tien uur drinkt ge een tas koffie. Hm. Koffie.

“Wilt gij mij ook een tas meebrengen, Sandrineke? En voor Georges ook.

De ranke schoonheid rept zich naar de keuken. Dat hoort zo. Zij is er het laatst bij gekomen. En ze kent de mensen toch niet waar Simpel Aimeeken en Lange Georges over roddelen.

En als er iets is, ge belt mij maar, he, Georges.

Lange Georges knikt. Ook voor hem breekt een nieuw tijdperk aan. Vanaf maandag is hij eindelijk alleen met de oogverblindende Sandrine De Vilder. En dat zonder dat zijn stuntelige avances onderbroken kunnen worden door een om zeep geholpen Xerox of kwijtgeraakte documenten.
Een leven zonder Simpel Aimeeken is een walhalla van correct geklasseerde papieren, foutloos opgestelde schrijvens en een permanent beschikbaar gehandicaptentoilet.

Deze dingen mogen toch weg, he? Ik doe ze nog efkes door de versnipperaar voor ik vertrek.

En terwijl de shredder shreddert, denkt Georges aan de drie weken die hij nodig zal hebben om dit laatste wapenfeit van Aimeeken recht te zetten. Om deze laatste stommiteit der stommiteiten gecorrigeerd te krijgen. Hij neemt een slok van zijn kop koffie en wacht geduldig tot het vier uur wordt.

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: