Spizzenergi speelt in Leuven op 5/9/9

by

Uit mijn mailbox:

Zoals de meesten onder jullie allicht al hebben gemerkt, is het heel de zomer lang weer zielig kalm in Leuven. Gelukkig staan er voor het najaar al enkele lichtpuntjes op het programma. In eerste instantie denk ik hierbij natuurlijk aan de viering van het dertigjarig bestaan van Radio Scorpio, Leuvens enige echte stadsradio.

Het eerste evenement bedoeld om deze verjaardag plechtig te vieren, vindt plaats op zaterdag 5 september en bestaat uit twee concerten, gevolgd door een gratis afterparty, in muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein, Leuven). De deuren zwieren open om 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro in voorverkoop en 18 euro aan de kassa. De opbrengsten van deze avond belanden trouwens in de kassa van vzw Radio Scorpio, een zender die het zonder reclame doet en bijgevolg constant met geldgebrek kampt.

Over onze headliner:

Spizzenergi, de Londense cultband rond excentrieke ‘zanger’ Spizz, viert dit jaar in zekere zin ook zijn dertigjarig bestaan . De band wisselt al decennialang op regelmatige basis van naam, bezetting en stijl, zonder evenwel de punk/wave-roots uit het oog te verliezen. Wereldroem is er nooit van gekomen, maar nummers als ‘Where’s cpt. Kirk?’, ‘Soldier Soldier’ en ‘Spock’s missing’ blijven voor de hele undergroundscene ware klassiekers. Dit is het enige concert van Spizzenergi op het Europese vasteland dit jaar en het eerste in België sinds 1980.

Over de support act:
Absolute Body Control is een van de vele samenwerkingen tussen Dirk Ivens, bekend van The Klinik, Dive en Sonar, en gelijkgezinde figuren uit de elektronische avantgarde-wereld, in dit geval Eric Van Wonterghem van Insekt. De band speelt, soms met jarenlange pauzes, al sinds 1981 minimalistische electro die zeker niet voor de andere Belgische pioniers van die tijd moet onderdoen. Dit is het eerste concert van Absolute Body Control dit jaar en het eerste in het Leuvense in meer dan 20 jaar.

Over de afterparty:
Na en tussen beide concerten nemen Malcolm Nix en gast-DJ View of the Weird aka Jokkeman de draaitafels in beslag voor de eerste editie van het nieuwe en allicht laatste seizoen van Musiques Dépassées, de fuivencyclus waarop de hypes van het moment geen kans krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: