Karlsquel Forte

by

Ik heb dit merk ooit als eens eerder besproken, denk ik. Dat is normaal. Wie de Franse supermarkten afdweilt op zoek naar goedkoop bier komt uiteindelijk bij Aldi terecht en Aldi gaat voor Karlsquel. Dat is nu eenmaaal de macabere logica van het leven. The dark side of the force.

Ik ben niet per definitie een tegenstander van Karlsquel. Mind you. Toen ik vroeger naar het “Wee Lewaat”-festival in Zichem ging, serveerde men daar Karlsquel. Op het festivalterrein stonden twee Chiro-tenten met in elke tent een diepvriezer vol Karlsquel. Op het festivalterrein (een wei) speelden internationale grindcore- en goregrindbands van 11.00 u ’s morgens tot een kot in de nacht. Ik heb daar Intestinal Disease verschillende keren gezien en uiteraard Agathocles, maar ook massa’s bands leren kennen als My Minds Mine (NL, rip), Sublime Cadavric Decomposition (Be), Rot (Bra), Suppository, Prejudice, K’nibal Smith (om 10 u ’s morgens!), Disjonctor (BE of FR, waar we toen eens met UD en IxDx gespeeld hebben in die coctailbar), Bloodsuckers (Be, coolste zotten uit de Walen) …veel.. en zwaar …en hard…. En de meeste bands herinner ik mij dan nog nauwelijks, wegens de grote hoeveelheden Karlsquel. Ik heb er zelfs nog een bizarre, permanente “sportblessure” aan over gehouden.

Enfin: toen ik Karlsquel Forte in een Franse Aldi zag liggen, dacht ik: Gaan! Gaan! Gaan! En hoewel ik al vreselijke katers heb overgehouden aan de Forte, viel het deze keren toch goed mee. De Forte is minder waterachtig als de gewone Karlsquel. Smaakt wat steviger door en ik kan mij inbeelden dat het wat pijn doet aan de maag bij ontbijtgebruik. Karlsquel Forte is iets van een zeven graden. Bijna acht. Ik weet het niet precies. Straf genoeg om een belachelijk saaie dag vol zwaarlijvige Franse huisvrouwen met lelijke tattoos en piepkleine bikini’s te vergeten. En meer moet dat niet zijn.

Amen.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: