De parabel van Jezus en de Ninja Turtles

by

“In die tijd was het de gewoonte dat de inwoners van Nazareth hun belasting betaalden aan de gezant van de koning en niet aan de koning zelf. De koning was in een ver land veldslagen aan het leveren en zijn gezant, die Shredder heette, nam de inning van de belastingen voor hem waar. Hij bezocht de timmerlui en de boeren en haalde ook de bijdragen op aan de tempel. Daar praatte hij met de Farizeeërs en de schriftgeleerden. Hij eiste niet enkel de gebruikelijke belasting, maar ook een gebraden zwijn dat als offergave in de tempel dienst zou doen.
Een jonge vrouw die April heette, zag hoe Shredder het zwijn nam. Zij was verontwaardigd. April kende een oude vrouw die haar in contact kon brengen met een profeet die ze Jezus noemden en die brood en wijn kon vermenigvuldigen. Jezus en zijn Teenage Mutant Ninja Turtles zouden Nazareth kunnen bevrijden van de slechte Shredder.”
“Op de zondag na de zondag van de belastingsinning ontmoette April Jezus. Ze begroette hem met een kus op de wang.
Vraag en uw vraag zal gehoord worden.‘, sprak Jezus
Ik vraag dat u zich in de bossen terug trekt en dat u helpt het juk van de gemene Shredder af te werpen, Jezus
Jezus knikte. Hij gebaarde zijn leerlingen dat ze hem moesten volgen. Michelangelo, Donatello, Raphael en Leonardo volgden hun meester. Ze gingen naar een bosje olijfbomen.
Hier zullen wij ons verstoppen‘, sprak Jezus van Nazareth.
Maar, Heer…‘, riep April uit,’ Dit bos is veel te klein om u gedurende dagen schuil te houden.
Vertrouw in God, Mijn Almachtige Vader. Nog voor de zon onder is, staat hier een bos dat groot genoeg is om wel drie legers te verbergen.

“Toen de zon onderging, was er nog altijd geen bos. Donatello, Raphael, Michelangelo en Leonardo begonnen hun wapens te omgorden. Michelangelo koos voor zijn geliefde nunchaku’s. Raphael nam de sais. Donatello hanteerde de bo-staaf. Leonardo koos de katana’s.
Neen”, sprak Jezus,” Geen wapens, vrienden.
Maar, sensei…
Wanneer iemand u slaat, keer hem dan uw andere wang toe. Wanneer iemand u schopt, biedt hem dan uw kont ten tweede male aan. Wanneer een zwaard uw buik doorboort, bidt dan tot mijn vader opdat hij u zal ontvangen in het Rijk der Hemelen.
De leerlingen luisterden vol ongeloof naar wat Jezus hen vertelde. Ze besloten hun wapens in doeken te wikkelen en ze mee te nemen zonder dat Jezus het zag.”

“En wat gebeeurde er toen, papa?”

“Jezus kreeg ongeloofelijk hard op zijn bakkes, manneke. Maar de Ninja Turtles konden gelukkig de Shredder verslaan. En dat is wat telt.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: