Nerdcore 101

by

Ik had tot voor kort nog nooit gehoord van nerdcore: het is een hiphop-variant waarbij niet langer geleuterd wordt over het ghetto, de bitches en de blingbling, maar wel over Pokémon, Sega-spelletjes, RPG’s, comics en e-mail. De muziek is vaak very DIY, doorspekt met computerspelbliepjes en gemaakt op laptops. Het bestaat al een tijdje, blijkbaar. De cd “Nerdcore rising” van mc Frontalot dateert al van 2005.

Hieronder vind je mijn favoriete nerdcore-artiesten van het moment.

Laat deze namen geregeld eens vallen als je cool wil zijn.

Mc Frontalot
Hij noemt zichzelf de “uitvinder van nerdcore en bracht al drie cd’s uit: Nerdcore rising (2005),”secrets from the future” (2007) en “final boss” (2008). De Front schuwt de metal riffs niet, maar brengt vooral originele en beluisterbare hiphop. Eigenlijk is Frontalot best wel een schappelijke emcee, vind ik, met veel energie en gevoel voor humor.
http://www.frontalot.com

Beefy
Ik weet niet hoeveel hij precies weegt, maar de zwaarlijvige Beefy (Keith Moore) maakt sinds 2005 lichtvoetige deuntjes en schaamt zich niet voor zijn verzameling Pokémon-kaarten. Hij zit samen met oa Shael Riley in de Grammar Club, een ander nerdcore-project dat best te pruimen valt. Beefy is trouwens ook nog een comic-artist.
http://www.beefyness.com/

Mc Router
De enige vrouwelijke nerdcore-artieste die ik tot nu toe ontdekt heb, heet “mc router”. Ze brengt geschifte nummers en haar rap-methode is op z’n minst origineel te noemen.
http://www.myspace.com/mcrouterlol

Futuristic Sex Robotz
Deze nerdhoppende jongens en meisjes maken naar eigen zeggen “gangster nerd rap”. De leden gingen samen naar school en begonnen een groepje. Hun eerste single heette “welcome to the internet”. Volstaat dat niet qua introductie?
http://www.futuristicsexrobotz.com/

mc chris
Je schrijft zijn naam zonder hoofdletters of leestekens en je kent hem wellicht als stem uit kwalitatief hoogstaande tekenfilms stijl Aqua Teen Hunger force. Als rapper profileerde hij zich oorspronkelijk niet als nerdcore-artiest, maar kwam later tot het besef dat alles wat hij deed onder die noemer kon vallen.
http://www.mcchris.com/

Shael Riley
Shael Riley kreeg bekendheid met “Zelda, music of my groin”, een nummer over het Nintendo-spelletje.
http://www.myspace.com/shaelrileytheband
http://shaelriley.com/

mc hawking
Deze gaat al mee van begin jaren 2000. Zijn greatest hits album verscheen in 2004 (te gekke commercial )
Nummers maken zoals “al my shootings be drive by” en “fuck the creationists” op zich is al plezant, maar dan nog alle vocals fabriceren met een text-to-speech programma… Ubercool!
http://www.mchawking.com/

Captain Dan & The Scurvy Crew
“The only rap crew with buccaneer technique”, zeggen ze zelf en dat klopt. Ik ken toch geen andere rappers die zich als piraten verkleden en platen maken met namen als “Authentic Pirate Hip-Hop” en “Rimes of the Hip-Hop Mariners”. Beide platen werden uitgebracht op International Talk Like A Pirate Day in 2006 en 2007.
www.myspace.com/captaindan  
http://www.talklikeapirate.com/

Eigenlijk maken we met Flahaut al twee jaar “nerdcore”, zonder het zelf te beseffen: een “virtuele” cd over openbare diensten, een “virtuele” cd over slechte horror-films en een “virtuele” cd over martial arts-films. En elke keer de naam van een Clouseau-plaat gebruiken…
Http://www.myspace.com/flahaut

Advertenties

Tags:

5 Reacties to “Nerdcore 101”

 1. georgina Says:

  Voila, het eerste wat ik dacht was: jamaar, ge maakt toch zelf keigoede nerdcore? Ge hebt die andere bandjes niet nodig om aan uw trekken te komen. Stel je voor dat jeje autenthiek geluid bezoedeld met hun invloeden…

 2. georgina Says:

  help, bezoedelt is met een t, off course. Stom mobiel internet.

 3. mcpvc Says:

  Tof dat je dat zo ziet, Georgina. Bedankt.

 4. mc Stormtroopa « Analoog. Says:

  […] Meer nerdcore: hier […]

 5. georgina Says:

  mc pvc, op mijn blog werd gevraagd of en waar en wanneer jullie optreden. Ik moet het antwoord schuldig blijven. Kan jij anders eens een antwoordje formuleren?
  hier staat het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: