De Kwaliteitsstrip herrijst uit de dood (10)

by

3com.jpg

Ik loop eigenlijk al jaren rond met het idee voor de film 3COM4LIFE”, vertelt regisseur Jules Bosmans, “Het begon allemaal toen ik al achttienjarige een vakantiejob deed in een hoogtechnologisch ziekenhuis van de overheid. Er waren daar verschillende afdelingen waar niemand mocht komen en waar erg geheimzinnig over gedaan werd. Tijdens de middagpauze zaten we evenwel met de mensen van die afdelingen aan tafel en dan werd er al eens gelachen. Bijvoorbeeld over ruimtewezens en over poepen. Meer over poepen dan over ruimtewezen, dat wel. Maar toch ook regelmatig over andere dingen dan poepen.

De regisseur gaat wat comfortabeler zitten. Hij draagt een roze badjas en bijpassende slippers.

We hadden het er bijvoorbeeld eens over dat het gemakkelijk zou zijn om je kleingeld te bewaren in een soort van ‘gatbeugeltje’. Als je bijvoorbeeld in een naaktkaffee een aantal consumpties bestelt en je kan niet gepast betalen, dan zit je met dat kleingeld. Je hebt geen zakken om dat in te steken. Eén van de collega’s wees er mij op dat in zijn famillie bij het bezoek aan naaktkaffees gebruik gemaakt wordt van een geldbeugeltje dat in de anus past. Uit een kleine rondvraag bleek dat anderen dit systeem ook kenden, maar het anders benoemden. Ik kan met een gerust geweten zeggen dat ik toen de term ‘gatbeugeltje’ gelanceerd heb. Naar analogie met het woord ‘geldbeugeltje’.

De regisseur heeft er duidelijk plezier in om dit verhaal boven te halen. Hij steekt een sigaret op.

Toen later naakt-LAN-parties populair werden, kwam ook hier weer de kwestie van het ondertussen goed ingeburgerde gatbeugeltje ter sprake. Een jongere collega vond het spijtig dat reserve hardware niet veilig opgeborgen kon worden. Hij had het dan in eerste instantie over usb-sticks en netwerkkaarten. ‘Jules weet raad’, had iemand van de collega’s gezegd en de jongeling kwam naar mijn bureel. We bespraken de zaak en kwamen overeen voorlopig geen stappen te ondernemen richting commercie maar de technieken enkel toe te passen voor eigen gebruik. Om te stoefen tegen de vrienden. Zo van: kijk eens, goed gevonden, hee! Een netwerkkaart in mijn gat. Dat was allemaal voor de wireless, natuurlijk. Enfin, de stap naar een technothriller die zich afspeelt in de medische sector (een rusthuis) en waar gebruik gemaakt wordt van mij eerdere uitvindingen… het ging eigenlijk allemaal vanzelf. En nu plukken we daar de vruchten van. Drie Oscars is uiteindelijk niet niks.

Ik bedankt de regisseur voor het interview en stap op de metro richting Beekkant.

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: