Simpel Aimeeken (2)

by

“Ik wil daar dispruptive in zijn, Sandrine”, zegt Simpel Aimeeken.
“Maar ge hebt hier vorig jaar iedereen al gechallenged door op uw verjaardag crèmekoeken van bij Bosmans mee te brengen in plaats van gateau. En nu doet iedereen dat. Ge zijt nen trendsetter, Aimé.”

Dat is meestal voldoende. Een beetje mouwvegen en dan stopt hij wel. Ze moeten eens beginnen letten om geen marketingboekskes te laten liggen op het gehandicaptentoilet. Aimeeken gaat daar graag. Omwille van de ruimte. Weet ge, in zo’n gehandicaptentoilet is het precies alsof ge in uw bloot gat bij de dienst ruimtelijke ordening staat. Niet dat Aimeeke naturistische gevoelens heeft of dat hij graag eens in zijn bloot gat naar de dienst ruimtelijke ordening wil. Neen. Zeker niet naar de dienst ruimtelijke ordening! Het is daar vuil, vindt hij. Die eten daar namelijk achter hun bureau en de kruimels vallen overal en dan kweekt ge ongedierte. Schimmels. Muizen. Ratten.
In een film heeft Aimeeke eens gezien dat ze krokodillen gebruiken om de ratten weg te houden. Dat wilt ge niet meemaken. En wat moeten de mensen dan denken als ze naar de dienst gaan voor hun bouwvergunning en ze zien daar plots zo’n krokodil met rotte tanden achter het loket? Disruptive? Challenging? Neen, godverdomme. Die zouden schrik hebben! Schrik! En in hun broek pissen en kakken dat het geen naam heeeft. En dat terwijl het gehandicaptentoilet eigenlijk vlakbij is. Als Aimeeke er niet opzit, tenminste. Met een boekske. Te denken over hoe welgevaren ze daar niet zijn bij Bosmans nu hij die trend gezet heeft van die crèmekoeken met de verjaardagen. Ze zouden hem wel eens een perecent mogen geven. Maar dat doen ze niet. En als ze het wel zouden doen, dan moest hij die percent niet eens hebben. Aimeeke zet geen trends in ruil voor een percent. Hij doet dat om de mensen te helpen. Zodat ze de verjaardag van een collega niet moeten vieren met zo’n kleffe confituurtaart, maar met een crèmekoek van bij Bosmans.

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: